Sănătate

Noi puncte de vaccinare în Buzău

După ce săptămâna trecută a fost inaugurat primul centru „drive-thru” din Buzău, amplasat în parcarea Kaufland Sud, Instituția Prefectului a anunțat că urmează să se deschidă două noi puncte de vaccinare care vor funcționa momentan în weekend, respectiv sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10.00-18.00.

Primul punct de vaccinare fix este în orașul Buzău, zona Pieței Centrale, mai exact parcarea de la McDonalds. La organizarea și punerea în funcțiune a acestui punct de vaccinare au participat DSP, ISU, Jandarmeria Buzău, Crucea Roșie și primăria municipiului Buzău precum și cadrele medicale și voluntarii implicați.

Al doilea punct de vaccinare este din orașul Râmnicu Sărat, în parcare la Kaufland, organizarea și punerea în funcțiune a acestui punct de vaccinare fiind posibilă prin efortul cumulat al DSP, ISU, Garnizoana Buzău, Crucea Roșie și a primariei orașului Ramnicu Sarat precum și al cadrelor medicale si voluntarilor implicați.

Vaccinul folosit în aceste centre este cel de la Pfizer-BioNTech.

„Accesul echitabil la vaccinare sigură și eficientă este esențial pentru a pune capăt pandemiei COVID-19. Pe această cale amintim buzoienilor că vaccinarea Covid-19 în România este gratuită, este sigură, este voluntară și este armonizată cu strategia Comisiei Europene și îi încurajăm pe această cale să meargă la vaccinare” se precizează în comunicatul Instituției Prefectului Buzău.

Articole similare