Sport

Noi măsuri împotriva răspândirii coronavirusului. Ce se întâmplă cu evenimentele sportive

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit, miercuri, noile măsuri privind combaterea răspândirii coronavirusului. Măsurile anunțate vor intra în vigoare începând cu 8 ianuarie, după ce vor fi aprobate în ședința de Guvern.

Potrivit noilor măsuri anunțate de CNSU, la competițiile sportive pot fi prezenți spectatori în limita a 50 la sută din capacitatea stadionului sau a sălii, doar în intervalul 05.00-22.00. Aceștia vor fi obligați să poarte măști și să păstreze o distanță de minimum 2 metri între ei. La evenimentele sportive pot participa:

  • persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
  • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

 

Articole similare