joi, 09 iulie 2020

Newsweek România: Cel mai bine plătit ziarist român pro-Dragnea își încasează onorariile și prin firma de familie a unui fost deputat de Buzău

„Seară de seară îi vedem la televizor. Comentează, analizează, despică firul în patru, țipă, își dau ochii peste cap și se plâng de nedreptățile <statului paralel>. Susțin, în schimb, fără să clipească, politica partidului de guvernământ. Opiniile lor nu sunt deloc dezinteresate”, scrie Newsweek România într-un articol despre felul cum propagandiști media „folosesc o schemă financiară bine pusă la punct” pentru „a-și încasa onorariile cât mai discret”. Cine sunt cei pe care îi menționează publicația citată? 

Potrivit Newsweek România, „PSD plătește în baza unor contracte două firme deținute de consultanții de casă ai lui Dragnea, iar acestea virează banii mai departe către firmele <jurnaliștilor> și <analiștilor>. Sumele provin din subvenția plătită de stat, adică de noi toți, partidelor politice parlamentare”.
Publicația citată arată: „Pe primul loc la capitolul <încasări de la PSD> stă Doru Bușcu, consultantul cel mai intim al lui Dragnea (…) și editorialist la gazeta de satiră <Cațavencii> (…) Deține două firme: Lafix Media SRL și Mediadraft SRL (…) Singurele surse de venituri ale celor două firme sunt contractele încheiate cu alte două firme: Kirchhoff Consult SRL, deținută de Horia Mihălcescu (până de curând, șeful comunicării lui Dragnea și soțul unei deputate PSD) și International Brand Consultants SRL, controlată de apropiați ai fostului ministru Vasile Dîncu (…) Practic, timp de o jumătate de an, Bușcu a încasat, lunar, 17.000 de euro pe o firmă și 35.000 de euro pe alta (…) Bilanțurile firmelor lui Bușcu arată că, de fapt, toate încasările sunt din banii proveniți de la PSD. Sau, cu alte cuvinte, Bușcu face bani doar cu partidul de guvernământ! Pentru Newsweek România, însă, Bușcu are altă variantă: <(…) Nu am nici o legătură cu alte contracte. Vedeți voi pe undeva că eu susțin poziția PSD?> (…) Ca și în cazul firmelor lui Bușcu, bilanțurile firmelor controlate de (Vasile, n.r.) Dîncu arată că, de fapt, toate încasările provin din vistieria PSD”

Alte persoane și firme care, potrivit Newsweek.ro, ar fi încasat bani de la PSD: soția trezorierului PSD Mircea Drăghici, Bogdan Chireac „prin firma Press Media Electronic SRL, care a încasat anul acesta de la PSD nu mai puțin de 1.157.149 de lei”, firmele lui Marius Pieleanu, sociologul Mirel Palada, o firmă deținută de Ionuț Alexandru Iordăchescu, un apropiat al mogulului fugar Sebastian Ghiță, Răzvan Savaliuc și Adina Anghelescu-Stancu de la Luju.ro și Liviu Alexa de la Ziar de Cluj și al NCN TV, Marius Ghilezan – „editorialist” la România liberă, firma Ancăi Alexandrescu.​

Articolul complet – aici

 Horia Mihălcescu, a fost, până de curând, consilier de ima­gine al lui Liviu Dragnea, în trecut fiind angajat și de Elena Udrea sau de Sorin Ovidiu Vântu. Carmen Mihălcescu, fostă Moldovan, este la al patrulea mandat de deputat, ea reprezentând, de-a lungul timpului, în camera inferioară a Parlamentului, judeţele Bacău (2004-2008), Buzău (2008-2012), Dâmboviţa (2012-2016) şi municipiul Bucureşti (din 2016). Ca parlamentar de Buzău, Carmen Ileana Mihălcescu s-a făcut remarcată doar prin demisia din Partidul Social Democrat şi migrarea către UNPR alături de deputatul Adrian Mocanu, în semn de protest faţă de refuzul conducerii centrale de a-l demite din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene pe fostul senator Ion Vasile, contestat de o facţiune din PSD Buzău, condusă de fostul primar Constantin Boşcodeală.

2 COMENTARII

  1. TOTI ZIARISTI AU MAI MULTE GIOBURI SI DAU CONSULTANTA SAU FAC ANALIZE. DE CE SE VAD NUMAI CEI DE LA PSD. ?, HAI SA FIM SERIOSI CITITI ZIARELE SI VA DATI SEAMA CINE II SPONSORIZEAZA.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!