luni, 10 august 2020

NeoNlitic, o expoziție care nu trebuie ratată, la Muzeul Județean

Muzeul Județean ver­nisează Buzău, duminică, 2 iunie, începând cu ora 19,00, la sediul central al instituției, expoziția itinerantă NeoNlitic, eveniment realizat în cadrul programului Ziua Internațională a Copilului la Muzeul Județean Buzău.

15 artiști naționali și internaționali aduc la un loc peste 30 de lucrări de mixed media, instalații luminoase, sculpturi din lemn, rășină, metal, picturi, obiecte din ceramică și material textil, animație și video mapping, toate lucrările având ca sursă de inspirație motivele este­tice ale culturilor preistorice românești: Hamangia și Cucuteni. Proiectul NeoNlitic, inițiat în 2018, a constat în două documentări pe teren și întâlniri de lucru și patru workshopuri destinate networkingului activ, între creatori, artiști, arheologi, ma­keri și persoane implicate în industriile creative și cultu­rale.

În cadrul NeoNlitic expun Daniel Loagăr și Andrei Cornea (fondatori Wood Be Nice și inițiatorii proiectului) și artiștii invitați Sasha Meret (US), Andreea Toma, Irina Maria, Raluca Bajenaru, Ma­rius Gheorghe, Marian Codrea, Beaver, Roxana Tomescu, Lucian Simion, Alexandru Claudiu Maxim, Gabriel Marin, Misha Diaconu, Evghenia Gritscu (UKR).

,,NeoNlitic a devenit un eveniment statement. Fiecare muzeu, galerie de artă, spațiu de consum de cultură ce găzduiește expoziția NeoNlitic, transpune lucrărilor expuse în noi forme de panotare, oferindu-le astfel noi identități. Creațiile sunt capabile să își găsească locul potrivit, în fiecare spațiu, și să prezinte publicului interpretările contemporane ale simbolurilor neolitice. De data aceasta, Muzeul Județean Buzău va fi gazda NeoNlitic, iar astfel publicul va avea acces atât la exponatele artefacte din expoziția permanentă de arheologie a muzeului, cât și la interpretările contemporane ale produselor culturale arhaice, realizate de artiștii naționali și internaționali din cadrul NeoNlitic“, declară Mihaela Ion, manager cultural și curator cu o experiență de peste 12 ani în domeniul industriilor creative și culturale inter­naționale și cu un doctorat în istoria artei.

Expoziția va fi deschisă la Buzău în perioada 2 iunie – 2 iulie, de marți până duminică, între orele 10,00 și 18,00.

loading...
error: Content is protected !!