miercuri, 12 august 2020

Nemulţumiri pesediste faţă de costul sondajului U.S.L.

Social-democraţii buzoieni vor trebui să scoată 10.000 de euro din “puşculiţa partidului”

Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, primarul Constantin Boşcodeală, a admis, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că organizaţiile pesediste sunt nemulţumite de faptul că trebuie să suporte, din “puşculiţa” proprie, costurile unuia dintre cele două – sau chiar trei – sondaje de opinie în urma cărora vor fi desemnaţi candidaţii Uniunii Social-Liberale pentru funcţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean şi de primar al municipiului reşedinţă de judeţ

     “Trebuie să ştiţi că unitatea de sondaj este C.S.C.I. (Centrul de Studii şi Cercetări <Infopolitic>, n.r.), am încheiat contractul şi, probabil, de luni, va începe derularea sondării cetăţenilor judeţului Buzău, sondajul va fi efectuat pe un număr de 1.200 de intervievaţi şi, probabil, la sfârşitul lunii iunie vom avea primele rezultate.

Încă nu ştiu să vă spun (preţul, n.r.), se negociază la nivel central, negociem şi noi, vom vedea. Cred că aproximativ 10.000 euro. Toată lumea este nemulţumită, pentru că trebuie să plătim noi sondajele. Într-adevăr, este foarte greu să găseşti în puşculiţa partidului 10.000 de euro. Este un sondaj făcut de Centru, pe care-l plătim noi şi care va fi făcut, în mod încrucişat, cu institutul de sondare al Alianţei de Centru-Dreapta, care este C.C.S.B. (Compania de Cercetare Sociologică şi Branding, n.r.), iar dacă rezultatele vor avea o diferenţă de +/- 3%, se va comanda un nou sondaj, din partea amândurora formaţiuni politice. Dacă una dintre formaţiuni nu face sondajul, se ia de bun celălalt. Aţi înţeles de ce îl şi facem”, a declarat liderul social-democrat buzoian.

     Totuşi, primarul Boşcodeală a lăsat să se înţeleagă că banii investiţi în acest sondaj nu vor fi aruncaţi pe geam, atăta timp cât, pe lângă realitatea din teren, există şi negocierile de la nivel central legate de stabilirea acestor candidaturi: “Este greu de crezut că vor arăta altceva decât realitatea din teren şi, în plus, s-a negociat la nivel central – şi v-am adus la cunoştinţă în momentul acela – candidaturile pentru consiliile judeţene sunt 21 la Partidul Social Democrat şi 20 la A.C.D., şi la primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ, 21 cu 21”, a spus preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat.

loading...
error: Content is protected !!