Politic

Neder a părăsit Palatul Comunal; viitorul viceprimar, propus tot de ALDE

Viceprimarul liberal-democrat al Buzăului, Andrei Neder, a anunțat, miercuri după-amiază, în debutul ședinței deliberativului municipal, că demisionează atât din această calitate, cât și din cea de consilier local.Demisia lui Neder vine după o perioadă de tensi­uni între acesta și primarul Constantin Toma, după ce primul a făcut, în mass-media, o serie de afirmații cri­tice la adresa politicilor municipalității al cărei reprezentant a fost. Ca urmare, primarul Toma i-a ridicat lui Neder toate atribuțiunile ce îi fuseseră delegate, dispunând și mutarea biroului acestuia într-un spațiu pe care fostul viceprimar l-a considerat impropriu.

De asemenea, la ședința de miercuri, ,,călărețul” cu numele lui Neder a fost plasat în rând cu ceilalți consilieri, între reprezentantul ALDE Mihai Alexandru (care a fost absent) și cel al PSRo Silviu Roșioru.

Toma: ,,Să îi mulțumească domnului Adrian Mocanu că i-a tras țeapă”

Primarul Constantin Toma a declarat, la finalul ședinței, că plecarea lui Neder este ,,un moment trist”, dar că acesta a luat o decizie ,,de bărbat serios”: ,,Este un moment trist și pentru mine, este evident. Să îi mulțumească domnului Adrian Mocanu că i-a tras țeapă; atât pot comenta la chestia aceasta (…) Îmi pare rău de această situație, dar Andrei Neder trebuia să își vadă de treaba lui și să fie aici, făcea și el cât putea să facă pentru ceea ce s-a început în Buzău, respectiv să avem un oraș mai bun, un oraș mai frumos; dincolo de treaba aceasta, indiferent cine va veni viceprimar, trebuie să muncească alături de mine cel puțin la un nivel acceptabil, astfel încât să facă parte din această echipă, pentru că nu voi accepta lângă mine oameni leneși, oameni fără idei sau oameni care pun doar piedici”, a spus Toma.

El a precizat că ­pro­punerea pentru viitorul viceprimar va fi făcută, conform unei înțelegeri parafate la centru între Partidul Social Democrat și Alianța Liberalilor și Democraților, de către conducerea județeană ALDE. Toma a spus, însă că acesta va trebui să treacă întâi prin ,,faza de 3×4” – aluzie la suprafața biroului în care a fost mutat Neder după declarațiile din mass-media – și să îl convingă că este capabil să muncească pentru oraș: ,,În legătură cu viitorul viceprimar, în mod evident este o înțelegere la nivel național și, conform acesteia, postul va fi ocupat tot de ALDE. Nu pot să vă spun acum cine va fi, pentru că nu este treaba mea, este treaba ALDE (…) Urmă­torul viceprimar va trebui să treacă prin faza de 3×4, și să îl verific, dându-i în fiecare zi câte o sarcină. Și dacă va ajunge la acea masă critică ca să îmi trezească atenția că muncește și își vede de treaba lui și aduce un plus aceste comunități, este OK. Dacă nu, pot să-i pun și o canapea, îi pun ce dorește el, muzică populară, ușoară. Nu am ce face, acest oraș trebuie să meargă înainte. Nu pot compromite munca de trei ani, de 12-14 ore pe zi, din cauza unor interese politice meschine”, a mai spus primarul Constantin Toma.

Articole similare