duminică, 07 martie 2021

Năsui vrea să o aducă în Ministerul Economiei și pe fosta cumnată a unui ex-parlamentar de Buzău

Ministrul Economiei, Clau­diu Năsui, este decis să-și formeze echipa cu oameni de la Ministerul Finanțelor. Pe listă nu se afla doar Claudia Florina Prisecaru, acuzată de colaborare cu Securitatea și cunoscută ca apropiată de fostul ministru Eugen Teodorovici, ci și alte persoane de la Ministerul Finanțelor. Una dintre acestea este Florina Diana Costache, fosta cumnată a lui Eugen Teodorovici, potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro. De altfel, Claudiu Năsui i-a transmis miercuri, 27 ianuarie, o adresă ministrului Finan­țelor, Alexandru Nazare, prin care îl roagă să își dea acordul pentru transferul Florinei Diana Costache.

,,Pentru desfășurarea în bune condiții a activității în instituția noastră, vă rugăm să ne comunicați acordul privind detașarea doamnei Costache Florina-Diana, funcționar ­pu­blic de condu­cere, șef serviciu gr.II la Serviciul Operațiuni cu Numerar, Integrare și Proiecte de Dezvoltare, Direcția Ge­ne­rală de Trezorerie și Datorie Publică din cadrul Ministerului Finanțelor, la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, pe funcția pu­blică de conducere vacantă de șef serviciu gr. II la Serviciul Statistică și Internaționalizare, Direcția Instrumente și Programe Promovare Export din cadrul Direcției Generale IMM și Mediul de Afaceri, începând cu data de 01.02.2021, pentru o perioadă de cel mult 6 luni”, se arată în adresa transmisă pe data de 27 ­ia­nuarie către ­mi­nistrul finanțelor, obținută de HotNews.ro. Cine este Florina Diana Costache? Este fosta cumnată a ex-ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici. HotNews.ro a scris în noiembrie 2018 că aceasta a fost numită de Teodorovici, fără concurs, prin detașare, în funcția de director general adjunct la Direcția Generală Pregătire ECOFIN și Asistență Comunitară, din cadrul Ministerului Finanțelor Pu­blice. Anterior, ea ocupase funcția de șef serviciu în cadrul unei direcții din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, funcție obținută tot cu spriji­nul lui Teodorovici. În septembrie 2019, au apărut în presă înregistrări audio ale unei discuții dintre două doamne, una presupusă a fi amanta lui ­Teodo­rovici, iar cealaltă, fosta sa cumnată. În aceste înre­gistrări se vorbea despre cum se fac angajările la stat, cu replici de genul ,,când are interes își ridică fusta”, iar la un moment dat, printre altele, se menționează că Teodo­rovici e nervos pentru că nu a putut candida la prezidențiale.

Și Claudia Prisecaru este apropiată a lui Teodorovici    

Reamintim că HotNews.ro a dezvăluit, miercuri, că Năsui i-a cerut premierului să accepte numirea Claudiei Prisecaru la Ministerul Economiei. El și-a apărat, miercuri seara, la Digi24, această decizie de numire; întrebat despre aceasta, ministrul a răspuns: ,,Și?”.

Inițial, ministrul voia să o aducă în funcția de secretar general, însă avea nevoie de o decizie semnată de premierul Florin Cîțu. Printr-o adresă, Năsui i-a cerut premierului să semneze o decizie pentru transferul Claudiei Prisecaru din funcția de director general adjunct al Ministerului Finanțelor în cea de secretar general al Ministerului Economiei. Potri­vit informațiilor HotNews.ro, premierul nu a fost de acord să semneze o astfel de decizie. În aceste condiții, Năsui s-a văzut nevoit să își schimbe planurile și s-a gândit să o aducă pe Prisecaru, tot prin transfer, dar pe o funcție similară celei de la Ministerul Finanțelor.

Pentru un astfel de transfer nu mai avea nevoie de semnătura premierului. În opinia ministrului, dosarul de colaborare cu Securitatea nu constituia o problemă pentru funcția de director general adjunct. ,,Am renunțat la numirea ei în calitate de secretar general tocmai din cauza dosarului CNSAS, dar m-am gândit că un transfer de la un minister la altul nu va fi ­pro­blematic”, a scris Năsui pe Facebook. În urma unui scandal în spațiul public, ministrul a renunțat cu totul la Claudia Prisecaru.

Claudiu Năsui mai spune că este o minciună faptul că familia sa ar avea vreo treabă cu fosta Securitate. Reamintim că tatăl parlamentarului este Dorel Năsui, un om de afaceri cu o avere estimată la peste 100 de milioane de euro, obținută în domeniul comunicațiilor în Statele Unite. Numele lui Dorel Năsui este legat de afacerea „Motorola”. Dorel Năsui este proprietar, alături de familie, al grupului de firme American International Radio (AIR – Airadio – Ageximco), specializat în comunicații de tip radio și servicii de tip GPS (global positioning systems).

loading...
error: Content is protected !!