Educație

Muzeul Mobil a ajuns luni la Școala Gimnazială Haleș

127 de copii de la Școala Gimnazială Haleș s-au bucurat, luni, de vizita Muzeului Mobil, anunță conducerea instituției. Muzeul mobil își propune să genereze prin această ofertă educațională un nou mod de a transmite copiilor, în special celor din mediul rural, cunoștințe despre istorie,  artă, informații privind colecțiile pe care le deține instituția de cultură căreia cei mai mulți dintre ei nu i-au trecut vreodată pragul. Astfel, proiectul se adresează în primul rând copiilor proveniți din zone aflate la distanțe mai mari de oraș.

Muzeul Judeţean Buzău a reluat programul „Museum Bus”, singurul program din România menit să aducă informații care se regăsesc în expoziții ale instituției în faţa copiilor aflaţi în zone izolate sau care nu au posibilitatea de a vizita sediul central al acestuia.

Accesul în muzeul mobil este gratuit, toate costurile fiind suportate de Muzeu şi de Consiliul Judeţean Buzău.

Reamintim că programul „Museum Bus” a fost lansat în decembrie 2019 şi a funcţionat până în luna martie 2020 când a fost oprit în urma pandemiei de Cuvid-19, el fiind reluat și în acest an în perioadele în care au fost ridicate restricțiile pandemice. Astfel, foarte mulți elevi au avut posibilitatea și în acest an „să treacă pragul” Muzeului Județean, chiar dacă acest lucru s-a întâmplat chiar din curtea școlii lors au din alte locuri amenajate de administrațiile locale.

Articole similare