Cultură

Muzeul Județean, o nouă ediție a Sesiunii naționale de comunicări științifice „Milenii tezaurizate. Creație și spiritualitate”

Muzeul Județean Buzău organizează cea de-a XXI-a ediție a Sesiunii naționale de comunicări științifice „Milenii tezaurizate. Creație și spiritualitate”.

Programul manifestării  transmis de instituția de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Buzău, include comunicări reunite în cadrul a trei secțiuni, respectiv „Preistoria Carpaților de Curbură și a zonelor învecinate”, „Habitat și morminte din epoca fierului” și „Arheologia antichității târzii și a evului mediu timpuriu”.

Vor fi susținute 52 de comunicări care vor aborda teme diverse privind noi descoperiri arheologice, precum și utilizarea metodelor interdisciplinare în cercetarea arheologică.

La această activitate științifică, alături de specialiștii muzeului, participă invitați de la mai multe instituții de profil din România și  Republica Moldova, pe listă aflându-se: Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”, București; Institutul de Arheologie și Istoria Artei Cluj; Institutul de Arheologie Iași; Universitatea București; Universitatea din Pitești; Universitatea „Valahia” din Târgoviște; Universitatea Al. I. Cuza, Iași; Universitatea Ștefan cel Mare, Suceava; Muzeul Național de Istorie a României; Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei; Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța; Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Sfântu Gheorghe; Complexul Muzeal Național Neamț; Muzeul Județean Argeș; Muzeul Județean Botoșani; Muzeul de Istorie și Arheologie Prahova; Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău; Muzeul Vrancei, Focșani; Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă (Republica Moldova); Muzeul Național de Istorie a Moldovei (Republica Moldova);

Deschiderea oficială a sesiunii științifice va avea loc marți, 9 mai, ora 14.00, în sala Amfiteatru a Muzeului Județean Buzău. Comunicările științifice și discuțiile circumscrise temelor celor trei secțiuni vor fi prezentate în după-amiaza zilei de 9 mai și pe tot parcursul zilei următoare, în sălile amenajate în acest sens în cadrul spațiului expozițional al muzeului.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker