vineri, 16 aprilie 2021

Municipiul Buzău intră în scenariul roșu din weekend. Ce se închide și ce activități economice mai sunt permise

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău a decis astăzi măsurile suplimentare pentru mai multe unități administrativ-teritoriale unde rata de incidență a infectării cu noul coronavirus a crescut în ultimele 14 zile.

Astfel, în municipiul Buzău, unde sunt mai mult de 3 cazuri la mia de locuitori înregistrate în ultimele două săptămâni, este interzisă desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concertelor, precum și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. Vor funcționa terasele în spațiu deschis și livrarea la domiciliu.

Decizia se aplică de sâmbătă deși în mod normal hotărârea CJSU este valabilă de la adoptare.

De asemenea, toți elevii din municipiul Buzău vor învăța online, măsura urmând să se aplice, cel mai probabil, la nivel național, imediat ce va fi dată o hotărâre de Guvern în acest sens. ” Începând cu data de 09.11.2020 se suspendă activitățile didactice din unitățile de învățământ preșcolar, unitățile de învățământ școlar, unitățile de învățământ postliceal și unitățile de învățământ universitar din municipiul Buzău, cursurile desfășurându-se după scenariul 3 (online). Măsura stabilită va fi aplicată pentru o perioadă de 14 zile, cu evaluare la finalul acestei perioade”, se arată în comunicatul emis de Prefectura Buzău.

Pentru celelalte orașe și comune, CJSU a decis măsuri potrivit hotărârii de Guvern din octombrie privind prelungirea stării de alertă. Începând de luni, cel mai probabil se vor aplica noile măsuri decise joi seară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și adoptate de Guvern.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât în ședința de astăzi, 6 noiembrie 2020, impunerea unor măsuri suplimentare în mai multe UAT-uri ale județului Buzău, în funcție de rata de incidență a infectării cu noul Coronavirus, calculată de către DSP Buzău. Astfel membrii CJSU au hotărât:

  • Validarea ratei de incidență, la nivelul localităților Nehoiu, Pătârlagele, Amaru, Balta Albă, Beceni, Berca, Bisoca, Blăjani, Boldu, Bozioru, Brădeanu, Brăești, Breaza, Buda, C.A. Rosetti, Calvini, Cătina, Chiliile, Cilibia, Cislău, Cochirleanca, Colți, Costești, Cozieni, Gălbinași, Gherăseni, Ghergheasa, Glodeanu Sărat, Glodeanu Siliștea, Grebănu, Gura Teghii, Lopătari, Luciu, Măgura, Mărăcineni, Mânzălești, Merei, Mihăilești, Murgești, Năeni, Padina, Pardoși, Pănătău, Pîrscov, Pietroasele, Poșta Câlnău, Puiești, Racovițeni, Râmnicelu, Robeasca, Rușețu, Săgeata, Săhăteni, Sărulești, Scorțoasa, Scutelnici, Siriu, Smeeni, Stâlpu, Tisău, Topliceni, Țintești, Ulmeni, Vadu Pașii, Valea Salciei, Vâlcelele, Vintilă Vodă, Viperești, Zărnești, Ziduri, unde rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori și aplicarea măsurilor  prevăzute în anexa 3, art.1 alin.(6) și alin.(7), art.6 alin.(1) și alin.(2) și art.9 alin.(2) din H.G. nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
  • Validarea ratei de incidență, la nivelul localităților Pogoanele (1,25/1000), Mărgăritești (1,78/1000), Movila Banului (1,62/1000), Râmnicu Sărat (1,53/1000), Vernești (1,53/1000), unde rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3 cazuri la 1.000 de locuitori și aplicarea măsurilor prevăzute în anexa 3, art.1 alin.(6) și alin.(7), art.6 alin.(1) și alin.(2) și art.9 alin.(2) din H.G. nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alerta pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
  • Validarea ratei de incidență, la nivelul municipiului Buzău, unde rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a depășit 3 cazuri la 1.000 de locuitori (3,26/1000) și aplicarea măsurilor prevăzute în anexa 3, art.1 alin.(6) și alin.(7), art.6 alin.(1) și alin.(2) și art.9 alin.(2) din H.G. nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alerta pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19
  • Începând cu data de 09.11.2020 se suspendă activitățile didactice din unitățile de învățământ preșcolar, unitățile de învățământ școlar, unitățile de învățământ postliceal și unitățile de învățământ universitar din municipiul Buzău, cursurile desfășurându-se după scenariul 3 (online).
  • Măsurile stabilite vor fi aplicate pentru o perioadă de 14 zile, cu evaluare la finalul acestei perioade.
  • Pentru localitățile Bălăceanu, Cănești, Cernătești, Chiojdu, Florica, Largu, Odăile, Podgoria, Săpoca, Valea Râmnicului, Unguriu se vor menține măsurile aprobate în hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău nr. 64/28.10.2020, nr. 74/31.10.2020, nr. 78/02.11.2020 și 81/04.11.2020″.

Vezi AICI HOTĂRÂREA nr. 856 din 14 octombrie 2020

 

 

 

loading...