Sport

Mondiale fără medalii. Mesajul președintelui FRTM: ,,Putem face minuni!”

Cristi Romanescu anunță un an 2022 plin de provocări pentru tenisul de masă

România a încheiat Campionatul Mondial de Tenis de Masă de la Houston fără medalie, însă evoluțiile tricolorilor sunt încurajatoare pentru 2022. Fără Dana Dodean, retrasă din Națională, dublul ­fe­minin format din Eliza Samara și tânăra revelație Andreea Dragoman a obținut cea mai bună performanță, locul 5.

Buzoia­nul Ovidiu Ionescu, vicecampion mondial la dublu masculin în 2019, alături de spa­niolul Alvaro Robles, s-a oprit acum în optimile de finală. În aceeași componență, cuplul româno-spaniol a fost învins de pu­ternicii chinezi Wang Chu­qin și Fan Zhendong. Tot în aceeași fază a competiției, optimi de finală, s-a oprit Ovidiu și la dublu mixt, unde a făcut pereche cu Bernadette Szocs. Cei doi tricolori au fost învinși cu 1-3 de spaniolii Alvaro Robles – Maria Xiao. La simplu masculin, Ionescu a pierdut chiar din primul meci, în faza 64-imilor de finală, fiind învins categoric de slovacul naturalizat Yang Wang (0-4).

,,Am încheiat această ediție a Campionatului Mondial cu un loc 5 la dublu fete, Eliza Samara/Andreea Dragoman și două șanse mari  de a intra în sferturi la dublu mixt, Ovidiu Ionescu /Bernadette Szocs, și la simplu, Berna­dette Szocs. Un bravo pentru Andreea Dragoman care a reușit, la prima ei participare la CM de seniori, să ajungă în primii 32, la simplu! Suntem atât de aproape de o medalie la CM și, totuși, atât de departe! Putem face minuni, dar doar dacă muncim înzecit și dacă reușim să avem încredere în forțele noastre. Bravo întregii echipe a României care a participat la CM de la Houston, ne întoarcem acasă și o luăm de la capăt! Ne așteaptă un 2022 plin de provocări!”, a fost mesajul postat de președintele Fe­derației Române de Tenis de Masă, buzoianul Cristi Romanescu, pe pagina sa de Facebook.

Opt sportivi români au participat la Campionatul Mondial de Tenis de masă de la Houston (Statele Unite): Berna­dette Szocs, Elizabeta Samara, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, ­Ovi­diu Ionescu, Cristian Pletea, Hunor Szocs și Rareș Șipoș, alături de antrenorii Viorel Filimon, Andrei Filimon și Ionuț Seni.

Articole similare