marți, 24 noiembrie 2020

Mocanu şi Bădulescu încă stau la poarta liberal-democraţilor

Vicepremierul Graţiela Gavrilescu,  ministru al Mediului în guvernul Dăncilă, s-a instalat, vineri, la conducerea organizaţiei judeţene a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, după ce fostul preşedinte, consilierul judeţean Mihai Cristescu, a fost schimbat din funcţie, primind drept premiu de consolare funcţia de vicepreşedinte al ALDE Buzău.

Gavrilescu a declarat, la o conferinţă de presă organizată cu această ocazie, că până la organizarea de alegeri în organizaţia judeţeană – eveniment care ar putea avea loc până la finele acestui an -, ALDE Buzău trebuie să îşi dinamizeze activitatea şi să obţină, la alegerile europarlamentare, un scor de 15 procente, astfel încât să poată susţine, în mod eficient, candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la pre­şedinţia României. Liderul interimar al liberal-demo­craţilor buzoieni a spus că, începând de săptămâna viitoare, ALDE Buzău îşi va deschide porţile pentru a primi noi membri, în paralel cu acoperirea cu organizaţii a întregului judeţ.

Alături de Gavrilescu au participat la conferinţa de presă fostul lider judeţean, Mihai Cristescu, preşedintele organizaţiei municipale, viceprimarul Andrei Neder, dar şi proaspătul secretar executiv interimar, Cristian Alexandru, proaspăt migrat în ALDE de pe o funcţie similară, secretar general, în organizaţia ju­deţeană a Partidului  Miş­carea Populară. În schimb, Graţiela Gavrilescu a fost foarte zgârcită în declaraţii atunci când i s-a solicitat să precizeze poziţia vizavi de ALDE a celor doi parlamentari fugari din Partidul Mişcarea Populară, senatorul Dorin Bădulescu şi deputatul Adrian Mocanu: „Sunt foarte mulţi parlamentari care provin din alte partide decât ALDE care doresc să vină la ALDE şi care s-au dus, şi-au exprimat dorinţa şi au purtat discuţii, fie cu mine, fie cu alţi colegi (…) Eu vă spun, de exemplu, că pe domnul Mocanu senior îl cunosc din 2003, că am fost în acelaşi partid (fostul Partid Democrat, n.r.). |ncă o dată vă spun, nu ar fi singurii, sunt mulţi. Cu cei doi, senator şi deputat, pot să vă spun aşa: cu domnul Mocanu cred că vorbesc destul de des. Eu domnului Mocanu i-am spus de nu ştiu câte ori să vină la noi. Dar, vă rog să-l întrebaţi pe dumnealui şi o să vă dea un răspuns, dacă până acum n-a trecut, poate se mai gândeşte…“, a spus Gavrilescu. Semn că cei doi parlamentari au constatat că nu sunt primiţi cu covor roşu în partidul lui Tăriceanu şi că nimeni nu le garantează în acest moment, locuri eligibile pe listele ALDE, la Buzău sau în ţară. Motiv pentru care… mai sapă prin vecini pentru a-şi completa traseul politic: Mocanu a şasea formaţiune politică – dacă nu punem la socoteală tentativa eşuată de a prelua PNL Buzău -, iar Bădulescu a treia.

Și, a propos de traseişti, noul secretar executiv al ALDE Buzău, Cristian Alexandru, a confirmat că Alianţa Liberalilor şi Democraţilor va fi populată de băieţii veseli care l-au însoţit pe Adrian Mocanu în periplul politic din anul 2016.

2 COMENTARII

  1. Li se citeste inteligenta pe fata celor doi !
    Unuia i se vede pe falci , iar celuilalt in aparatul de barbierit!

  2. Mai fraților de la Opinia! În primul rand, cine e Alexandru? În al doi. lea rand, ce nu e clar? Papagalii aia de parlamentari și. Au trimis o iscoada înainte. Ministresa n. A fost niciodată colega cu el care e venit asa de vre. O doi ani în politica. Omul e doar săgeată. Mocanu încă cerșește la Dragnea iar Badulescu la PNL. Amândoi rejectati. Or sa distrugă și Alde Buzău.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!