Actualitate

Mobilizare a Internelor pentru prima săptămână de școală

Prima săptămână de școală vine și cu mobilizarea efectivelor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne de a întreprinde acțiuni menite a asigura un climat de ordine și siguranță publică. În acest sens, efective importante de polițiști, jandarmi și pompieri se vor afla în teren în perioada imediat următoare și vor acționa pentru asigurarea unui climat de siguranță în mediul școlar, comunică Instituția Prefectului

Astfel, în perioada 5–9 septembrie 2022, polițiștii rutieri vor fi prezenți în preajma  unităţilor de învăţământ amplasate în zone intens circulate, pentru asigurarea fluenței și a siguranței rutiere. Totodată, pe parcursul acestor zile de debut al anului școlar, dar și pe toată durata desfășurării cursurilor școlare, oamenii legii vor acționa pentru reducerea violenței fizice și psihologice (bullying), cu implicarea celorlalte instituții ale statului, cu competențe în domeniu. O altă prioritate a Poliției Române este prevenirea infracțiunilor contra persoanei, cu accent pe prevenirea victimizării categoriilor vulnerabile, în special minori.

De asemenea, în scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică în zona instituțiilor de învățâmânt, odată cu începerea anului școlar 2022-2023, și jandarmii buzoieni vor intensifica măsurile de ordine publică în zonele adiacente unităților școlare, precum și pe traseele de deplasare a elevilor, prin includerea acestora în itinerariile de patrulare. Astfel, jandarmii buzoieni vor acționa în patrule mixte cu Poliția, dar și independent, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic, precum și pentru a asigura o intervenție promptă în situația în care vor fi solicitați, mai precizează sursa citată. De asemenea, pentru reducerea fenomenului violenței juvenile, Jandarmeria va pune accent pe măsurile de prevenție, iar în acest sens, pe tot parcursul anului școlar 2022-2023, jandarmii vor desfășura acțiuni preventiv-educative și anti-victimizare, în instituțiile de învățământ preuniversitar.

Nici pompierii buzoieni nu vor sta degeaba. Prefectura precizează că specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău precizează că vor desfăşura pe parcursul întregului an activităţi de verificare şi îndrumare la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ. „Deja în cadrul unor ședințe de lucru cu directorii unităților de învățământ preuniversitar din județ, la sediul  Inspectoratului Școlar Județean Buzău, s-au efecuat instruiri cu privire la regulile şi măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă. De asemenea, pe timpul executării controalelor, s-a acordat asistență tehnică de specialitate personalului didactic”, mai arată Prefectura.

Articole similare