Actualitate

Misiune dificilă a pompierilor râmniceni la un depozit de mobilă și material lemnos din Valea Râmnicului

Pompieri din cadrul Detașamentului Râmnicu Sărat au fost solicitați duminică în jurul orei 01:00, să intervină la un incendiu ce a izbucnit într-o încăpere a unui depozit de mobilă și material lemnos de pe raza comunei Valea Râmnicului.  15 pompieri, dotați cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță S.M.U.R.D. și alte mijloace de intervenție necesare, au fost direcționați de urgență către adresa menționată. Ajunși la fața locului, aceștia au constatat că incendiul se manifesta la nivelul unei încăperi, existând pericolul de extindere la întreaga clădire și la vecinătăți, fără a exista însă victime surprinse de incendiu.

Imediat, salvatorii au format în paralel dispozitive de protecție și de stingere, acționând pe mai multe fronturi pentru a înlătura efectele negative și a împiedica propagarea a flăcărilor. Datorită intervenției prompte a pompierilor,  incendiul a fost oprit din a produce pagube suplimentare, acesta fiind stins în limitele găsite după aproximativ patru ore, fiind afectată doar încăperea în care acesta a izbucnit și conținutul acesteia.

ȚLa finalul intervenției, în urma cercetării la fața locului, a fost stabilită și cauza probabilă de incendiu ca fiind jar sau scântei provenite de la sistemul de încălzireȚ, precizează reprezentanții ISU Buzău.

În perioada 16.04.2021, ora 08.00 – 19.04.2021, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău au gestionat un număr de 79 de evenimente, după cum urmează, cele mai multe – 46 – au fost cazuri  S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor și/sau transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave. În același interval, pompierii buzoieni au avut 7 misiuni de stingere a incendiilor.

De asemenea, la finalul săptămânii trecute, reprezentanții ISU Buzău au avut și 26 misiuni de informare preventivă și conștientizare a pericolului epidemiologic privind răspândirea SARS-CoV-2 și alte misiuni specifice domeniului nostru de activitate.

Totodată, pompierii continuă să asigure suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Buzău.

 

Articole similare

error: Continut protejat!!