vineri, 14 august 2020

Ministrul Petre Daea taie panglica târgului ,,Toamna Buzoiană”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, va inaugura, şi în acest an, târgul „Toamna Buzoiană”, aflat la a XIII-a ediţie, care se va desfăşura începând de astăzi şi până duminică, la Drăgaica.

Târgul va fi deschis zilnic între orele 10,00 şi 21,00, buzoienii fiind invitaţi să vizioneze şi să achiziţioneze produse de la cei 40 de meşteri populari şi de la cei 75 de producători agricoli participanţi. Tot zilnic, în intervalul orar 17,00-21,00, pe scena târgului vor urca cele mai îndrăgite nume ale muzicii populare româneşti.

Reamintim că, în acest an, târgul „Toamna Buzoiană” – eveniment organizat de Primărie, Consiliul Judeţean şi Direcţia Agricolă – va avea loc mai devreme decât în anii anteriori, în perioada 19-23 septembrie. Primarul Constantin Toma, explica, în urmă cu o săptămână, că decizia respectivă a fost luată pentru ca produ­cătorii să aibă la dispoziţie o varietate cât mai largă de produse agricole pentru a le expune şi pentru a le vinde.

,,Invit pe toată lumea să vină, va fi o <Toamnă Buzoiană> de excepţie, cu foarte mulţi artişti, cu foarte mulţi meşteri populari, şi, bineînţeles, cu nelipsitul must. Meşterii vin, în principal, din judeţul Buzău, dar nu numai, avem şi din Ardeal, avem şi din Republica Moldova (…) Spectacole vor fi în fiecare zi, am văzut că au avut un succes deosebit spectacolele de la <Drăgaică>, pentru că s-au făcut, aşa cum ştiţi, cu zile dedicate. Aşa vom avea şi acum, seri speciale cu mari artişti, din Republica Moldova şi din toată ţara”, a spus primarul Constantin Toma.

Acesta a mai precizat că speră ca, în urma concurenţei dintre producătorii participanţi la târg, preţurile produselor oferite spre vânzare să îi îmbie pe buzoieni ca o parte din aprovizionarea pentru toamnă să o facă la acest târg: ,,Intrarea va fi gratuită şi sper ca, prin concurenţa dintre producători, să fie şi preţuri mai mici pentru produsele care vor fi acolo. Sunt foarte mulţi producători din judeţul Buzău în mod special, de legume şi fructe. Am pus mai devreme cam cu două săptămâni acest târg, pentru a avea produse cât mai multe, pentru ca buzoianul să se alimenteze pentru iarnă şi din acest târg de toamnă”, a mai declarat primarul Toma.

loading...
error: Content is protected !!