vineri, 14 august 2020

Ministrul Daea, la Buzău, la Caravana ,,Alege oaia!”

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea va sosi sâmbătă la Buzău pentru a participa la evenimentul destinat promovării consumului de carne și produse de oaie, din perioada perioada 3-4 februarie. Este vorba de caravana ,,Alege oaia!”, ce se realizează printr-un parteneriat în care-și dau concursul Consiliul Județean Buzău, Primăria Municipiului Buzău și asociațiile crescătorilor de ovine, sub patronajul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, cu calitate de organizator alături de instituțiile din subordine.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc sâmbătă, ora 10,00, iar programul de vizitare va fi 10,00 – 17,00.

Spațiul ales pentru desfă­șurarea Caravanei Campani­ei ,,Alege oaia!” este parcarea noului centru comercial, Kaufland Unirii Sud – Bariera Ploiești. Aici, buzoienii vor putea vizita standurile în care fermierii din județ își vor expune produsele tradiționale. Organizatorii spun că este o expoziție cu vânzare, pentru că exponatele vor putea fi degustate și achiziționate de doritori. De asemenea, asociațiile crescătorilor de ovine din Buzău vor pune la bătaie și o tocăniță. Potrivit comunicatului transmis de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, crescătorii de ovine le vor oferi gratuit spre degustare vizitatorilor, tocăniță și preparate din carne de oaie.

Autoritățile județene se vor ocupa de crearea unei atmosfere propice pentru un astfel de eveniment cu iz câmpenesc. Astfel că Centrul Județean de Cultură și Artă, aflat în subordinea Consiliului Județean Buzău, se va alătura campaniei ,,Alege Oaia!”, asigurând prezența interpreților de muzică populară, pentru a întreține buna dispoziție a participanților cu dansuri și cântece tradiționale românești.

 

În ceea ce privește obiectivele aestei campanii, declarate, de altfel, și de organizatori, sunt cât se poate de clare: păstrarea tradițiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creșterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea la nivel național a unei Piețe de Gross, iar la nivel județean constituirea de magazine destinate comercializării cărnii și a produselor din carne de oaie.

loading...
error: Content is protected !!