Buzoianul Cornel Tă­băcaru, supranumit „mi­lionarul TEC”, şi-a reunit familia pe târâm american, unde s-a stabilit în anul 2000, informează click.ro.
Afaceristul buzoian petrece în fiecare an câte şase luni în Canada şi alte şase luni în Costa Rica. Însă, la fiecare final de an şi res­pectiv început de an îşi strânge familia în staţiunea Jaco din Costa Rica, unde deţine o proprietate pe malul Oceanului Pacific.
Aşa s-a întâmplat şi de această dată. Familia milionarului a petrecut o vacanţă însorită la plajă, unde s-au revăzut cu toţii. Cornel Tăbăcaru (68 ani) şi soţia lui, Alina, au două fete superbe şi talentate, Catinca (36 ani) şi Ştefania (28 ani). Fiica cea mare e curator de artă şi a absolvit Dreptul la Universitatea Duke din Carolina de Nord. Vara trecută, ea s-a căsătorit cu medicul stomatolog Jamil El Hallak. Mezina locuieşte la Londra şi a lucrat pentru revista „Vogue”.

Românul care a cumpărat cel mai scump bilet pe copia Titanicului

Reamintim că afaceristul Cornel Tăbăcaru s-a născut în satul buzoian Grăjdana, în munţii Buzăului, comuna Tisău. A absolvit Liceul ,,Mihai Eminescu”, apoi a absolvit Dreptul în 1974 şi a plecat din România la un an după Revoluţie. În ţară a lucrat în turism, după care a emigrat în Canada. Averea a făcut-o din diverse afaceri, iar în România a adus celebrele sucuri TEC, cu care a făcut furori în anii ‘90. Născut într-o modestă familie de în­văţători, el e mândru că nu a devenit bogătaş în timpul tranziţiei române şi nu a dat vreun „tun”, precum baronii şi clientela politică autohtonă, el făcând bani afară, din imobiliare.
Cornel Tăbăcaru, mili­onarul care a cumpărat cel mai scump bilet (50.000 de euro) în croaziera pe o copie fidelă a vaporului Titanic, are o poveste de viaţă fascinantă, care i-ar face pe mulţi invidioşi. Afacerea cu dozatoare de suc i-a adus o mulţime de bani, dar buzoianul nu s-a oprit doar la atât. A vândut maşini, vagoane de dormit… pe scurt, a fost un bun întreprinzător, iar azi, se bucură de culegerea roadelor.

DISTRIBUIȚI
loading...