sâmbătă, 30 mai 2020

Mihai Rotaru: ”Nu pot sta fără să dansez măcar două ore pe zi”

* Proaspăt căsătorit, a cooptat-o şi pe soţia sa în şcoala de dans şi acum predau în familie

Iubeşte dansul de pe la trei ani şi nu se vede nicio zi fără câteva mişcări şi o coregrafie creată. Mihai Răzvan Rotaru are doar 24 de ani, dar ştie exact ce presupune acest drum pe care şi l-a ales şi care sunt cerinţele pentru a conduce o afacere a cărei baze le-a pus pe când nici nu avea 19 ani. “Multă lume a fost de convins atunci când m-am apucat de şcoala asta, unii nu doreau să-mi închirieze săli, pentru că mă considerau doar un puşti, am avut un început mai anevoios, dar acum toate lucrurile merg bine, chiar foarte bine, dacă număr toate participările de până acum la spectacole, premiile şi trupele formate, care dansează dansuri populare, greceşti, ungureşti, ţigăneşti, ruseşti, latino, orientale, street dance, tango, şi chiar step irlandez”, povesteşte Mihai

* Proaspăt căsătorit, a cooptat-o şi pe soţia sa în şcoala de dans şi acum predau în familie

Iubeşte dansul de pe la trei ani şi nu se vede nicio zi fără câteva mişcări şi o coregrafie creată. Mihai Răzvan Rotaru are doar 24 de ani, dar ştie exact ce presupune acest drum pe care şi l-a ales şi care sunt cerinţele pentru a conduce o afacere a cărei baze le-a pus pe când nici nu avea 19 ani. “Multă lume a fost de convins atunci când m-am apucat de şcoala asta, unii nu doreau să-mi închirieze săli, pentru că mă considerau doar un puşti, am avut un început mai anevoios, dar acum toate lucrurile merg bine, chiar foarte bine, dacă număr toate participările de până acum la spectacole, premiile şi trupele formate, care dansează dansuri populare, greceşti, ungureşti, ţigăneşti, ruseşti, latino, orientale, street dance, tango, şi chiar step irlandez”, povesteşte Mihai. Chiar dacă nu locuieşte în Buzău, majoritatea copiilor pe care îi are la cursuri sunt de aici, din Buzău, şi sunt grupaţi în şapte trupe, iar de curând s-au mai format două grupe, la sediul nou pe care l-a deschis de două luni, în Capitală. “Sunt grupaţi în Angels, Lollipops, Shut Up, Desire, Fast Motion, Nouvelle Vogue şi X-ite şi chiar dacă stau şase zile în Bucureşti, duminica îmi este rezervată Buzăului, vin de dimineaţă de la 11.00 şi uneori mă apucă şi seara cu repetiţiile cu ei, dar o fac cu drag şi asta contează”, adaugă Mihai.

      Dacă îl întrebi despre câţi bani trebuie pentru o astfel de afacere, primul răspuns pe care ţi-l dă este referitor la răbdare. “Poţi să investeşti cât vrei, să ai sala ta, să îţi faci publicitate unde vrei, dar dacă nu ai răbdare şi nu te implici direct, nu faci nimic. Eu fac coregrafiile alături de ei, de soţia mea, dansez şi eu, costumaţiile le pregătim împreună, suntem ca o familie şi asta se vede în rezultatele noastre”, ne dezvăluie coordonatorul proiectului Mike’s School of  Dance. Şi, dacă tot a venit vorba despre soţie, Irina, proaspătă doamnă Rotaru, se implică şi ea cot la cot cu soţul ei, şi în idei, şi în coregrafii, şi uneori şi în costumaţii. Deci, noul statut nu i-a afectat timpul cu nimic lui Mihai, dimpotrivă, familia s-a mărit şi lucrurile merg mână în mână. ”Soţia mea a înţeles că nu pot trăi fără dans, s-a hotărât să mă ajute şi îmi ştie şi nevoia de mişcare şi de creativitate, aşa că nu spune nimic atunci când îmi desfăşor mimim două ore de dans, pentru că nu pot sta fără să dansez nicio zi”. Cât priveşte tarifele şi copiii dornici de dans, Mihai spune că înscrierile cele mai multe se fac după cele două spectacole pe care le are anual, vara şi iarna, iar o lună conţine în mare patru şedinţe a câte două ore de exerciţii. Momentan, coregraful pune la punct ultimele detalii referitoare la show-ul de street-dance din 16 iulie, dar până atunci va mai avea o acţiune de proporţii mai mici, în Bucureşti, pe 4 iunie, unde îi va îndemna pe toţi cu acelaşi motoo cu care i-a cucerit şi pe cursanţii săi: DON’T STOP MOVING!

loading...
error: Content is protected !!