Sport

Metalul îşi mută atenţia în Cupa României: duel cu Blejoi în Turul 2

Azi, de la 17.30, în Prahova, în manşă eliminatorie

Între două partide din startul campionatului, derby-ul cu Focşani trecut cu bine şi disputa cu Dinamo Bacău de sâmbătă, Metalul se va concentra şi asupra Cupei României, acolo unde întâlneşte colega de eşalon prahoveană CS Blejoi, în turul 2 al competiţiei, programată în această seară, de la 17.30, în deplasare, într-o singură manşă, eliminatorie. În această fază evoluează 38 de echipe calificate din Turul 1, printre care trei sunt din cele şapte câştigătoare ale Fazei Regionale, cărora li se alătură ultimele 17 rămase din sezonul trecut de Liga a 3-a, res-
pectiv una care acum joacă în Liga a 2-a. Nou-promovata în Liga a 2-a CSC Dumbrăviţa şi divizionara a 3-a CS Tunari sunt calificate direct în Turul 3, potrivit unei decizii a Federaţiei.

Metalul s-a calificat în Turul 2 după o victorie cu 3-2 pe terenul celor de la CSM Rm. Sărat, în timp ce adversara de azi a trecut cu 1-0, tot în deplasare, de CSO Plopeni. Între timp, CS Blejoi, formaţie pregătită de fostul atacant şi, sezonul trecut, antrenor al Râmnicului, Marius Vişan, a debutat şi în campionat cu o victorie pe teren propriu cu Odorheiul Secuiesc, 2-0. Cele două echipe s-au mai întâlnit deja în această vară şi tot pe terenul prahovenilor, într-un meci amical câştigat de Metalul cu 2-0. De asemenea, CS Blejoi şi Metalul s-au mai întâlnit şi în urmă cu doi ani tot în această fază a Cupei, dar pe terenul sintetic din Crâng, când buzoienii s-au calificat în urma executării loviturilor de departajare.

Turul 3 al Cupei României este programat să aibă loc miercuri, 13 septembrie, cu participarea a 48 de echipe: 29 de calificate din Turul 2 şi celelalte 19 formaţii din Liga a 2-a, printre care şi Gloria.

Articole similare