marți, 24 noiembrie 2020

Metalul, învingătoare din nou în derbyul județean al Ligii a 3-a

• Metalul Buzău – CSM Rm. Sărat 2-0 (1-0)

Metalul Buzău și CSM Rm. Sărat au onorat cum au putut ele mai bine derbyul județean al Ligii a 3-a, programat vineri după-amiază, pe terenul sintetic, în cea de-a 23-a etapă. Partida nu prezenta o importanță anume pentru cele două echipe, poate doar pentru Metalul, care nu vrea să piardă poziția a 5-a în clasament și chiar să atace, pe ultima sută de metri, locul 4, o performanță remarcabilă în primul sezon de la promovare.

Meciul a început cum nu se putea mai bine pentru gazde, care s-au instalat la conducere încă din minutul 2, după reușita golgeterului Valentin Lungoci, a cărui reluare cu capul, în urma unui corner, a fost imparabilă pentru Nițache. Lucrurile s-au mai echilibrat apoi, au fost ocazii, nu foarte mari, e adevărat, de ambele părți, până în finalul primei reprize, când portarul Metalului, Toader, a intervenit excelent, în două rânduri, la o lovitură liberă executată de Roman și apoi la un șut din apropiere al lui Bălan.

Avantaj minim, așadar, la pauză, pentru gazde. În partea a doua a jocului, resursele ambelor echipe s-au diminuat considerabil, rezultând o încleștare de uzură, undeva între cele două careuri. Mai ales că situația s-a limpezit destul de repede, după ce Ionuț Radu, în minutul 63, a dublat avantajul echipei sale, rezultat care avea să se păstreze până la final și să consemneze, totodată, și a doua victorie a Metalului în fața rivalei județene, după acel 2-1 din tur, de la Rm. Sărat. După această etapă, cele două echipe își păstrează pozițiile din clasament, Metalul, locul 5, CSM Rm. Sărat, locul 9. Râmnicenii vor deschide următoarea rundă, antepenultima din campionat, vineri seară, pe teren propriu, împotriva lui Înainte Modelu, în timp ce Metalul va avea parte, din nou, de o deplasare de foc, sâmbătă, la Progresul Spartac, ocupanta locului 2.

Metalul: Toader – Șt. Păun (Trăistar), Grăjdan, P. Benga (căp.) (Badea), Spătaru – Bardaș, M. Ion, D. Stan, R. Tănase (Piciu) – I. Radu (A. Iacob), Lungoci. Antrenor: Vali Stan

CSM Rm. Sărat: Nițache – Ed. Chivu, Fl. Sava, Tîrîlă, V. Tănase (Tucă) – Roman, Bodoc (G. Marcu), Croitoru (Cr. Chivu), D. Oprea, Burghelea (Șt. Crețu) – B. Bălan. Antrenori: Dănuț Paveliuc și Marius Tîrîlă

Liga a 3-a, Seria a II-a, Etapa a 23-a, rezultate:

Sportul Chiscani – FC Voluntari 2: 2-3

FCSB 2 – Victoria Traian: 7-1

Metalul Buzău – CSM Rm. Sărat: 2-0

Delta Tulcea – Progresul Spartac: 3-5

Unirea Slobozia – Axiopolis Cernavod:ă 2-1

ASCM Oltenița – Agricola Borcea: 2-0

Înainte Modelu – Farul Constanța: 2-5

Clasament

 1. Farul 58 p.
 2. Progresul Spartac 58 p.
 3. Slobozia 50 p.
 4. Axiopolis 48 p.
 5. METALUL 46 p.
 6. FCSB 2 43 p.
 7. FC Voluntari 2 38 p.
 8. Modelu 34 p.
 9. CSM RM. SĂRAT 27 p.
 10. Oltenița 17 p.
 11. Chiscani 15 p.
 12. Borcea 14 p.
 13. Tulcea 10 p.
 14. Traian 3 p.

loading...
error: Content is protected !!