vineri, 16 aprilie 2021

Medicul buzoian Stanciu Paraschiv, in conducerea ATOM

Somitati ale ortopediei romanesti si peste 120 de medici de specialitate din tara si din strainatate

s-au intalnit la Monteoru, unde s-a ales si o noua echipa de coordonare a Asociatiei profesionale

 

Timp de patru zile, in perioada 5-8 mai, statiunea Monteoru a fost gazda unei importante manifestari medico-stiintifice, la care au participat peste 120 de personalitati ale ortopediei romanesti – profesori ai facultatilor de medicina, reprezentanti ai clinicilor universitare si spitalelor judetene din aproape intreaga tara dar si din Republica Moldova si chiar din Franta.

Cu prilejul Conferintei anu­ale si de alegeri a Asociatiei Traumatologilor si Ortopezilor din Moldova (ATOM), la care sunt afiliati ortopezii din 12 judete din Moldova, sudul Mun­teniei si Dobrogea, medicii ortopezi buzoieni au devenit, prin dr. Stanciu Paraschiv, reprezen­tativi in Comitetul de coordonare al ATOM. Aceasta, potrivit conf. univ. dr. Ovidiu Ale­xa, de la UMF Iasi, „este o modalitate de recunoastere a valorii medicilor ortopezi din Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, care prin cele doua lucrari prezentate la aceasta manifestare stiintifica au demonstrat inca o data ca aici, nivelul de abordare a bolnavului este comparabil cu cel din marile centre universitare”.

Presedintele ATOM, reconfirmat in aceasta functie de participantii la manifestarea stiintifica de la Monteoru, prof.dr. Paul Botez (UMF Iasi) a apreciat, la randul sau, ca „noi, cei din Centrul Universitar Iasi, am colaborat intotdeauna foarte bine cu ortopezii din Buzau. Am venit cu mare drag la acest eveniment, organizat de dr. Paraschiv impreuna cu echipa sa din SJU Buzau. Placut surprins am fost nu numai de prezenta mare a colegilor tineri, ci mai ales de faptul ca au mani­festat interes reprezentanti marcanti ai acestei specialitati medicale din toata tara, precum prof. Poenaru de la Timisoara, presedintele SOROT, prof. Dan Anusca de la Craiova, prof. Gheorghe Derciuc din R. Moldova”. De altfel, una dintre lucrarile prezentate de prof. Botez a fost elaborata impreuna cu Marius Scarlat, de la Clinica de Ortopedie din Toulon-Franta.

37 de lucrari stiintifice prin care s-au evidentiat „Tendin­tele actuale in tratamentul chirurgical in traumatologie si ortopedie”, precum si un simpozion privind „tehnologie si inovatie” in aceasta specialitate medicala au facut ca participantii sa aprecieze Conferinta ATOM de la Monteoru drept una dintre cele mai reusite.

 

Nina NEAGU

loading...