marți, 02 iunie 2020

Medicul Adonis Dragnea, din nou la conducerea Direcției Sanitar-Veterinare

Medicul veterinar Adonis Dragnea a revenit pe funcția de director executiv la Direcția Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Buzău. Acesta a fost repus pe funcție după ce a câștigat procesul cu Autoritatea Națională Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Medicul veterinar Ciprian Botezatu rămâne director executiv  la DSVSA. Acesta a condus o perioadă instituția după ce, la sfârşitul anului trecut, delegaţia în funcţia de director executiv interimar pentru medicul Marijan Milea a încetat.

Direcţia Sanitar Vete­rinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău a suferit, în ultimii ani, schimbări succesive în ceea ce priveşte continuitatea conducerii instituţiei. DSVSA Buzău, de departe, este instituţia la cârma căreia s-au perindat cei mai mulţi directori cu mandate dintre cele mai scurte. Printre ei îi reamintim pe Adonis Dragnea, Ion Niculicea, Marian Dumitru, Iulian Cristian Moca, Paul Jipa, Lucian Mircea Cherteş, Ciprian Botezatu şi Marijan Milea, ultimii doi fiind cei care au ocupat cel mai mult, prin rotaţie, funcţii de conducere. În 2017, după şase luni în care Marijan Milea a ocupat prin delegaţie şefia instituţiei, acesta a fost înlocuit de către Ciprian Botezatu, revenit după un an şi patru luni de la DSVSA Sibiu, unde a ocupat funcţia de director adjunct. Repunerea lui Bo­tezatu la conducerea instituţiei buzoiene este una definitivă, în urma promovării examenului sus­ţinut pentru postul de director.

Ciprian Botezatu a fost numit director executiv adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor la ju­mătatea lunii iulie 2017, după ce a promovat un concurs pentru acest post, în locul lui Marijan Milea, care a ocupat aceeaşi funcţie până pe 1 iulie, prin delegaţie. Cu aceeaşi dată, el a primit şi prerogativele de director exe­cutiv, ca urmare a faptului că mandatul directorului Paul Jipa expirase. Din februarie 2016, Botezatu a fost numit director executiv, după ce deţinătorul funcţiei, Adonis Dragnea, a fost demis conform ordinului a cărui anulare a obţinut-o în instanţă.  Anul trecut, rocada s-a făcut din nou, dar nu pentru mult timp.

Medicul veterinar Adonis Dragnea a câştigat, în septembrie 2018, la Tribunalul Bucureşti, procesul pe care l-a intentat Autorităţii Naţionale Sanitare Vete­rinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, obţinând, pe fond, anularea ordinului acestei instituţii prin care a fost schimbat din funcţia de director al DSV Buzău. Conform hotărârii pronunţate de o instanţă de Contencios Administrativ şi Fiscal, pe lângă anularea ordinului de schimbare din funcţie, emis la 13 noiembrie 2015, ANSVSA este obligată ,,să plătească reclamantului, cu titlu de despăgubiri pentru daune materiale, suma de bani reprezentând diferenţa dintre drepturile salariale afe­rente postului corespun­zător funcţiei pu­blice de conducere exercitată de către reclamant până la data intrării în vigoare a ordinului anulat şi drepturile salariale aferente postului corespunzător funcţiei publice de execuţie în care reclamantul a fost retro­gradat, ca urmare a emiterii aceluiaşi ordin”, după cum se arată în încheierea de şedinţă publicată pe portalul in­stanţelor. În cauză nu a fost înregistrat recurs, potrivit portalului instanţelor.

Conform legii, un fun­cţi­onar public nu poate ocupa o funcţie de conducere prin delegaţie mai mult de şase luni.

loading...
error: Content is protected !!