Actualitate

Medic pediatru din Pogoanele, fraudă de 400.000 lei

Un bărbat în vârstă de 78 de ani, din București, medic specialist pediatru la un cabinet din Pogoanele, a fost descoperit că, împreună cu doi angajați ai săi, a falsificat registrele de consultații.

Polițiștii au descoperit că medicul a raportat în fals efectuarea a 11.269 de consultații și alte servicii medicale pentru un număr de 2.272 de pacienți. Chiar dacă serviciile medicale nu au fost efectuate în realitate, medicul pediatru Alexandru Vaida Șelaru  a introdus datele în platforma informatică a asigurărilor de sănătate și  apoi a întocmit şi transmis lunar, în vederea decontării, factura însoţită de formularele de raportare privind serviciile detaliate acordate pacienţilor, cauzând astfel un prejudiciu bugetului asigurărilor sociale de sănătate de aproximativ  400.000 de lei.

În urma plângerii Casei Județene de Asigurări de Sănătate, luni, 22 noiembrie, au fost efectuate patru percheziții domiciliare în județul Buzău și în București, în urma cărora au fost ridicate laptopuri, mai multe înscrisuri şi documente. În baza mandatelor de aducere, trei persoane cu vârste cuprinse între 47 şi 78 de ani, din Buzău şi Bucureşti, au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare