luni, 25 mai 2020

Meciuri din turneul intermediar UEFA Region’s Cup, pe stadioanele „Gloria” şi la Rm. Sărat

• Selecţionata AJF pregăteşte asaltul pentru calificarea la turneul final

Timp de o săptămână, 16-22 septembrie, Buzăul găzduieşte una dintre grupele turneului intermediar al UEFA Region’s Cup, competiţie rezervată fotbalului amator, unde selecţionata AJF Buzău, campioană naţională, s-a calificat după ce a câştigat, la începutul lunii iunie, grupa preliminară din Slovenia. Buzoienii, cu un nou selecţioner, Gabriel Ibriş, staff tehnic completat de Cristi Lupu şi Nicolae Paris, cărora li s-a alăturat prahoveanul Cătălin Dinu, vor întâlni reprezentativele Angliei, Irlandei şi Slovaciei.

Pentru un plus în lupta pentru îndeplinirea obiectivului, calificarea la turneul final, lotul buzoian a primit întăriri din Prahova, de unde au fost selecţionaţi fotbalişti de la echipele CS Blejoi, CS Păuleşti şi CS Cornu. Cinci din cele şase partide ale grupei, programate pe 16, 19 şi 22 septembrie, se vor juca pe Stadionul „Gloria”, în timp ce cel de-al şaselea va fi găzduit de Stadionul „Municipal” din Rm. Sărat, în ultima etapă din grupă, când meciurile vor trebui să se dispute la aceeaşi oră. Primul meci al reprezentativei AJF Buzău va avea loc duminică, pe 16 septembrie, de la 19,30, împotriva selecţionatei Irlandei.

În aceeaşi zi, în des­chiderea turneului, de la ora 15,00, tot pe stadionul din Crâng, se va juca partida Anglia – Slovacia. Stadioanele din Berca, Gălbinaşi, Săhăteni şi cel din Parcul Tineretului vor fi puse la dispoziţia echipelor participante pentru antrenamente.

Luptă şi pentru România

Noul antrenor al selecţionatei AJF Buzău, Gabriel Ibriş, a declarat într-o conferinţă de presă organizată de curând că, la această competiţie, în joc va fi nu numai imaginea fotbalului buzoian, ci şi a celui românesc. Ibriş a atras atenţia şi asupra primului adversar, chiar favorita Irlanda.

„Mi-aşi dori, nu pot să fac promsiuni, dar consider că în măsura în care toţi cei care sunt implicaţi îşi doresc să reprezinte cu onoare, până la urmă este o competiţie de nivel internaţional şi pe undeva ­asi­milăm ca şi cum ar fi o mică reprezentativă naţională, să ne prezentăm în condiţii onorabile. Irlanda, pe care deja am început să o studiem, să obţinem datele necesare, este vicecampioana de anul trecut şi campioana europeană de acum două ani, o echipă la care nivelul de amator se ­asi­milează, după părerea mea, urmărindu-i şi constatând ce condiţii şi ce implicaţie există acolo, spre profesionişti”. Despre Irlanda a vorbit cu acelaşi prilej şi preşedintele AJF Buzău, Adrian Petre: „Irlanda joacă de trei ediţii finala turneului final al competiţiei, ei sunt în cantonament de o lună de zile, cu jucători foarte pregătiţi, iar fotbalul amator în Irlanda este ca în Luxemburg, pot veni jucători şi de la Liga 1 şi Liga a 2-a.”

 

 

Optimism în tabăra buzoiană

 

 

Membru al staff-ului tehnic al selecţionatei AJF Buzău, Cristi Lupu s-a arătat optimist în privinţa şanselor de calificare, mizând pe profesionalismul antrenorilor şi pe ambiţia jucătorilor care se vor regăsi în lotul final: „Nu pot fi decât încrezător, aşa cum am fost şi la turneul preliminar, din Slovenia, că şi de data aceasta, atât antrenorii, cât şi jucătorii, se vor mobiliza şi chiar să producă această, să zicem, surpriză, şi în acelaşi timp bucurie nouă şi microbiştilor, atât din Buzău, cât şi din România şi să ne calificăm la turneul final, ceea ce pentru noi ar fi, într-adevăr, o mare realizare. Avem un lot care a mai participat şi la alte ediţii de Cupa Regiunilor în ultimii trei ani şi cred că se pot ridica la nivelul adversarilor. Şi am încredere atât în domnul Ibriş, cât şi în ceilalţi colaboratori ai dânsului, domnii Dinu Mihai şi Paris Nicolae, că vor reuşi să-i mobilizeze pe jucători”.

1 COMENTARIU

  1. ,,Hai sa ne radem putin,, fantastic ce s-a intins caracatita frf/burlescu.Sunt diabolici baietii , mircea sandu a fost tangau pe langa astia , rusinos …si toata lumea aplauda !

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!