joi, 22 octombrie 2020

Măști de protecție pentru elevii din două sate buzoiene din partea unei asociații din Spania

Elevii din două sate buzoiene beneficiază de măști de protecție din partea unei asociații de români din Madrid. Este vorba despre copiii din Bisoca și Unguriu, care au primit donații din partea Asociației Socio-culturale RO IBERICA 2020 din orașul madrilen Villanueva de la Canada.

După ce au auzit la Radio România Actualități o știre despre lipsa protecției medicale din Bisoca, repre­zentanții asociației din Spania au decis să ia măsuri și să organizeze donații de măști pentru școală, informează presshub.ro. Cu mare succes au strâns peste 5.500 de măști într-un timp foarte scurt.

În primul rând, membrii organizației au contactat Primăria și conducerea școlii din Bisoca, localitate cu aproximativ 2.700 de lo­cuitori și aproximativ 330 de elevi, unde mai mult de jumătate dintre familiile lor trăiesc într-o situație dificilă din punct de vedere economic. Propunerea a fost întâmpinată de autoritățile locale cu mare entuziasm.

Mai târziu, asociația s-a mobilizat pentru a colecta măști, făcând apel atât la entitățile publice și private din Villanueva de la Canada, cât și la partenerii săi și la societatea civilă. Potrivit presshub.ro, campania de donații a fost atât de pozitivă încât au primit chiar și o cerere de ajutor prin Facebook: Ne place inițiativa dvs., dar puteți ajuta și satul Unguriu?”. Asociația a contactat rapid autoritățile din Unguriu, localitate cu peste 2.000 de locuitori.

„Ne propunem să oferim școlilor materiale medicale și nu doar unui anumit număr de elevi”

„Această campanie de ­so­li­daritate își propune să ofere școlilor materiale medicale și nu doar unui anumit număr de elevi. Nu ne putem adresa familiilor în special, pentru că nu avem logistica, dar avem colaborarea cu autoritățile locale”, a declarat, pentru Presshub.ro, Leonard Dumitrescu, partener fondator al Asociației RO IBERICA 2020 din Villanueva de la Canada.

În conducerea Asociației RO IBERICA se află și un buzoian, Florin Radună, care deține funcția de vicepreșe­dinte și se ocupă de aspectele logistice ale acesteia.

O a treia localitate unde membrii asociației au oferit măști elevilor este satul Bogdănești din Vaslui. În termen de 15 zile, reprezentanții RO IBERICA au anunțat că vor trimite o a treia tranșă cu 1.000 de măști care vor merge în fiecare locație.

loading...
error: Content is protected !!