duminică, 07 martie 2021

Marina Baboi, locul 3 la meetingul atletic din Franța! Primul concurs extern al anului, speranțe pentru Balcandiadă și Europene

Înaintea marilor provo­cări ale sezonului indoor numite Balcaniada de seniori de la Istanbul (20 februarie) și Campionatul European de seniori din Polonia (5-7 martie), sprintera numărul 1 a României, Marina Baboi, a participat, duminică, în Franța, la Val de Reuil, la ,,Eure Athletics Meeting”. Marina a fost invitată special pentru a alerga în cursa de 60 de metri, probă pentru care organizatorii evenimentului, ajuns la cea de-a cincea ediție și devenit un punct fix în calendarul de elită al sezonului indoor, au mai adus la start campioane și vicecampioane mondiale, europene, balcanice și naționale. Spre deosebire de majoritatea rivalelor sale, care au luat contact și s-au acomodat cu pista de alergare încă din primele zile ale anului, Marina nu a reușit să facă decât un singur antrenament, sâmbătă seară! Asta nu a împiedicat-o pe sprintera buzoiană, cea mai rapidă sportivă din România, să se califice în finală din postura de câștigătoare a semifinalei 2, cu un timp de 7,43 s. În finala de 6, unde a avut parte de o concurență puternică, Marina a terminat a treia, cu timpul de 7,41 s, după campioana Statelor Unite, Javianne Oliver (7,14 s), și campioana balcanică en-titre, israelianca Diana Vaisman (7,31 s). ,,M-am simțit bine aici. Concursul a fost extrem de frumos. Au fost prezente nume foarte mari și mă bucur că am avut ocazia să concurez alături de ele. Rezultatul nu este neapărat cel așteptat, însă sunt bucuroasă că am reușit să termin competiția sănătoasă și fără dureri. Aștept cu nerăb­dare următoarele concursuri”, a declarat Marina Baboi, sportivă pregătită de Doina Voinea, după prima competiție externă din acest an.

Urmează Balcanida de seniori de la Istanbul și Europenele din Polonia

Niciun moment de respiro pentru Marina, pentru care urmează o perioadă cu provocări maxime. Următoare competiție din program este Balcaniada indoor de seniori de duminică, de la Istanbul. Performanța de la Naționalele de acum două săptămâni, acel nou personal best – 7,29 s,  a calificat-o, și oficial, pe sprintera buzoiană la Campionatul European indoor care va avea loc la începutul lunii martie la Torun, în Polonia. De menționat că Marina Baboi este acum lider balcanic absolut în ierarhia celor 21 de state membre ABAF grație acestei realizări și se situează pe cea de a doua poziție în topul european U23 al sprinterelor.

loading...
error: Content is protected !!