ActualitateCultură

„Marii absenți”, șase formații renumite din peisajul rock, la „Top T”

„Top T”, cel mai vechi festival de muzică rock din România, cu 33 de ediții la activ, va avea loc anul acesta, în perioada 25-26 noiembrie, la Casa Tineretului. Ediția aceasta, cu numărul 34, va avea un format original pentru că organiztorii și-au propus să aducă pe scenă formații renumite din peisajul rock românesc care, din diverse motive, nu au evoluatpână acum  laTop T Buzău. Selecția trupelor, șase la număr, s-a făcut pe baza notorietății, disponibilității și impactului potențial asupra fenomenului rock. Cele șase formații vor evolua în două zile de festival sub deviza „MARII ABSENȚI”. Această ediție își propune, ne spun organizatorii, „încheierea unei etape de 40 de ani care a menținut festivalul în fruntea evenimentelor de gen din România și nu numai”.

Buzoienii vor avea posibilitatea să se întâlnească în cele două zile de rock pe 25 noiembrie cu trupele „TAXI”, „SPITALUL DE URGENȚĂ” și „PARTIZAN”, iar pe 26 noiembrie cu trupele „KRYPTON”, „KEMPES” și „PASĂREA ROCK”.

De-a lungul anilor, festivalul a găzduit pe scenă cei mai importanți artiști români de gen și a constituit o rampă de lansare pentru multe nume ajunse în fruntea muzicii rock din România. În același timp, Top T a oferit spațiu pentru formații din Bulgaria, Ungaria, Austria, Grecia, Polonia, Franța, SUA, Suedia.

Încă din anul 2020s-a intenționat realizarea unui festival „Top T”  într-un un nou format exclusiv internațional, dar perioada de pandemie a blocat concretizarea ideii. Explozia de festivaluri și evenimente din anul 2022 a dus a decizia organizatorilor de a amâna pentru 2023 relansarea Top T la nivel internațional.

Organizatorii festivalului sunt: Asociația „Hair Redivivus”, Centrul Cultural  și Educațional „Alexandru Marghiloman” cu sprijinul Primăriei Municipiului Buzău și al Consiliului Județean Buzău.
Sponsor principal: „CONSTAM S.A”.

Articole similare