vineri, 14 august 2020

Marian Râlea aduce la teatrul buzoian „Festivalul vacanţei”

Actorul care se confundă cu rolul Magicianului din emisiunea Abracadabra, Marian Râlea, vine săptămâna aceasta la Buzău cu cel mai nou proiect al fundaţiei pe care o reprezintă.

Teatrul „George Ciprian”, în parteneriat cu Fundaţia Abracadabra, invită copiii şi întreaga familie la „Festivalul vacanţei – Poveştile celor trei ţări”, eveniment teatral în aer liber care va avea loc duminică, 9 septembrie, ora 11,00, în curtea teatrului. Echipa artistică este coordonată de cunoscutul actor Marian Râlea, iar intrarea la eveniment este gratuită.

Durata evenimentului va fi de două ore, timp în care copiii vor participa la realizarea costumelor şi a măştilor ce le vor fi de folos într-un traseu iniţiatic prin lumea poveştilor, construit pornind de la personaje din mitologia românească. În calea lor, cei mici se vor întâlni cu „Bunii şi Răii” din poveştile românilor. Vor primi tot felul de provocări din partea personajelor şi astfel le vor cunoaşte poveştile (ex: Agerul Pământului va propune un concurs de ghicitori, Lupul va fi îmblânzit, Muma Pădurii va fi îmbunată etc).

Cunoaşterea mitologiei în anul Centenarului    

Fundaţia Abracadabra, organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2000, organizează ediţia a II-a a festivalului naţional outdoor „Festivalul vacanţei”, realizat în perioada august-octombrie 2018, perioadă săracă în evenimente culturale dedicate copiilor, în şapte oraşe şi municipii din ţară. Festivalul va cuprinde un număr de şapte evenimente festivaliere în zone diferite din întreaga ţară, amplasate în aşa fel încât să fie puse în valoare, pe cât este posibil, siturile istorice de patrimoniu (de ex. Parcul Chindiei din oraşul Târgovişte).

„Considerăm că intervenţia culturală şi educativă prin teatru se realizează radial, dinspre centrele dezvoltate către oraşele mai mici. Tocmai de aceea ne propunem să alegem în fiecare dintre zonele Moldova, Ţara Românească şi Transilvania oraşe aflate în dezvoltare, unde fenomenul de <edutainment> poate avea ecouri majore în rândul viitorilor actanţi ai spaţiilor culturale. La evenimente vor fi invitaţi copiii din oraşele mai mici aflate în vecinătate. Am ales cele trei regiuni unite într-o singura ţară pentru a sărbători Centenarul Unirii în anul 2018. Succesul de care s-a bucurat prima ediţie a Festivalului Vacanţei – Drumul lui Făt Frumos, cu sprijinul oferit de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, ne determină să sperăm că acest festival dedicat copiilor se va putea dezvolta în mai multe ediţii. Tema importantă a festivalului este cunoaşterea poveş­tilor şi a mitologiei româneşti”, spun reprezen­tanţii Fundaţiei Abracadabra.

loading...
error: Content is protected !!