ActualitateEducație

Maria Monalisa Pleșea, la Ambasada Luxemburgului de Ziua Națională a Culturii

Profesoara buzoină Maria Monalisa Pleșea a participat  pe 15 ianuarie, alături de elevi și părinți, la expozitia de manuscrise ale poetului Mihai Eminescu, organizată de Ambasada României în Luxemburg, cu sprijinul ICR Bruxelles.

„Excelența Sa, doamna Alexandrina Livia Rusu, ne-a întâmpinat cu bucurie pentru a ne prezenta detalii despre colecția de manuscrise eminesciene de la Academia Română. Mulțumirile noastre pentru aceasta ocazie culturala unică au fost însoțite de un scurt recital de poezie și de tabloul dăruit Excelenței Sale de către Ioana. La cei 5 ani, talentata româncuță a ales să ilustreze Luceafărul!”, povestește cadrul didactic buzoian care își dorește ca această zi să fi fost una memorabilă pentru cei mici, și atât de importantă încât să fie „o piatră de temelie în devenirea lor”.

Maria Monalisa Pleșea mai spune că „activitatea nu ar fi fost atât de reușită fără ajutorul părinților care ne-au însoțit și, mai ales, Ambasadei României în Luxemburg, vatră culturală vie a neamului românesc!”.

Articole similare