joi, 09 iulie 2020

Marcel Ciolacu a demisionat din guvern odată cu premierul Tudose

Premierul Mihai Tudose și-a înaintat, luni seară, demisia din funcție, urmând ca, potrivit legii de organizare și funcționare a Guvernului, să fie transmisă Administraţiei Prezidențiale, în cursul zilei de marți, o adresă oficială în acest sens, așa cum este menționat în comunicatul emis de Guvernul României. Potrivit aceleiași surse, preşedintele Klaus Iohannis va emite decretul de vacantare a postului. „Conform procedurilor, președintele României, Klaus Iohannis,  va lua act de demisia din funcție a prim-ministrului Mihai Tudose și va emite decretul de vacantare a postului, precum și decretul de numire a unui alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern. Ambele decrete prezidențiale vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial”, se mai menționează în comunicatul Guvernului.

Ședința Comitetului Executiv Național a Partidului Social Democrat a supus la vot, luni seară, retragerea sprijinului politic pentru Mihai Tudose. După cinci ore de discuții, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că votul în favoarea ridicării sprijinului politic pentru premierul Mihai Tudose a fost zdrobitor: „A fost discuție lungă, serioasă, cu foarte multe lucruri spuse, profunde chiar, în care s-a discutat foarte deschis, nu contondent, dar deschis. În final s-a supus la vot retragerea sprijinului politic pentru Mihai Tudose. Au fost 60 de voturi pentru, patru împotrivă și patru abțineri, iar Mihai Tudose nu a votat”.

Odată cu premierul, a demisionat din funcție și vicepremierul Marcel Ciolacu; acesta a transmis un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook, în care anunță că se va întoarce în Parlament unde se va implica în mod special pentru dezvoltarea județului Buzău: „Mulțumesc premierului Mihai Tudose, întregii echipe guvernamentale și tuturor colegilor mei pentru modul exemplar în care am colaborat în această perioadă. A fost un efort extraordinar pentru a duce la îndeplinire angajamentele din programul de guvernare cu care am câștigat alegerile. Avem o creștere economică record, am crescut salarii și pensii, avem cea mai mică rată a șomajului și am demarat investiții majore în infrastructură. Sunt rezultate bune care oferă viitorului guvern o bază solidă pe care să construiască în continuare astfel încât să aducă prosperitate românilor. Mă voi întoarce cu fruntea sus în Parlament unde voi continua să mă dedic serviciului public în beneficiul României. Și, în mod special, voi continua să mă lupt pentru toate proiectele care vizează dezvoltarea județului Buzău”, a scris pe Facebook deputatul Marcel Ciolacu, președinte al organizației județene a Partidului Social Democrat.

loading...
error: Content is protected !!