joi, 21 ianuarie 2021

Mama răniţilor: HC BUZĂU – CSM REŞIŢA 27-30 (12-13)

HC Buzău suferă pe acest final de tur şi de an! După remiza in extremis cu CSM Botoşani, din precedenta etapă, formaţie ce ocupa ultimul loc în clasament, fără niciun punct înaintea întâlnirii cu buzoienii, HC Buzău a păţit-o şi mai rău astăzi, în confruntarea de la Sf. Gheorghe, cu CSM Reşiţa, din etapa a 13-a a Ligii Naţionale, antepenultima a turului. De asemenea ultimii clasaţi, cu 0 puncte, înaintea jocului, reşiţenii nu au fost nici ei victima perfectă. „Va fi un meci greu, Reşiţa nu e o echipă de ultimul loc!”, avertiza înaintea partidei preşedintele Georgian Băducu şi asta s-a văzut din start. Replica bănăţenilor a fost puternică, Buzăul nu s-a putut desprinde la mai mult de două goluri, dar finalul primei reprize a fost negru, cu două reuşite în ultimul minut ale Reşiţei, care a intrat la pauză în avantaj, 13-12! Optimismul nu a dispărut, părea că lucrurile pot fi reglate până la final. 13 minute din partea secundă Buzăul a trăit de pe urma reuşitelor lui Vuk Milosevic, care au menţinut echipa în avantaj. În minutul 46, după golul de 22-21 al lui Bejinariu, echipa buzoiană a avut pentru ultima dată avantaj în joc! Finalul a fost de coşmar, Reşiţa a întors şi n-a mai putut fi oprită până la final: 30-27 pentru trupa din Banat, care obţine cu această ocazie primele puncte din actualul campionat!

HC Buzău va continua să ocupe poziţia a 8-a, ultima de play-off, şi după această etapă, dar a pierdut puncte esenţiale din avansul faţă de plutonul din play-out, doar două „lungimi” rămase acum în faţa ocupantei locului 9, CSM Făgăraş. 

HC Buzău: Babasafari, Manole, Mihai – Nosrati – 8 goluri, Vuk Milosevic (6), Mironescu (5), Bejinariu (4), Pelidija (3), Broască (1), Esteki, Scarlat, Roşca, Vujadinovic. Antrenor: Pero Milosevic.

Turul Ligii Naţionale ia sfârşit săptămâna viitoare, cu ultimele două etape programate tot în turneu la Sf. Gheorghe, cu doi adversari de foc pentru HC Buzău: CSM Bucureşti şi Dobrogea Sud Constanţa.

 

loading...
error: Content is protected !!