luni, 10 august 2020

Măcel la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca. Patru oameni uciși de un pacient alcoolic, alții în stare gravă

Patru pacienți ai Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca au fost  uciși azi-noapte de un alt internat. Alte 9 persoane au fost rănite grav, după ce individul ar fi intrat în două  saloane și s-ar fi năpustit asupra oamenilor, în miez de noapte. Două victime sunt în comă, iar celelalte au, de asemenea, leziuni la cap, însă starea lor este mai bună. Toate sunt persoane vârstnice, de peste 60 de ani, care suferă de demență ori alte boli psihice, afecțiuni care le-au împiedicat să conștientizeze ce se întâmplă, în timpul atacului,  să aibă reacție și să se apere.
Atacatorul, un bărbat de 38 de ani, din Săgeata, i-ar fi rănit pe toți cei care i-au ieșit în cale cu un stativ de perfuzii.  El era internat de bună voie la spitalul din Săpoca, din cauza unor probleme pe care le avea cu alcoolul.

Atacatorul a fost prins de polițiști în jurul orei 3.30, la scurt timp după atac, un echipaj fiind în curtea unității medicale cu un bărbat recalcitrant adus pentru internare. În acel moment, atacatorul se afla în curtea spitalului și amenința cu bătaia pe oricine îi ieșea în cale. Cel mai probabil, încerca să fugă din spital. Deocamdată, nu se știe ce anume l-a determinat pe individ să comită atacul, dacă la baza faptelor sale stă un factor declanșator ori totul s-a întâmplat din senin. Nu este exclus ca individul să se fi transformat într-un monstru din cauza lipsei alcoolului, intrând în sevraj.

În acest moment, ancheta este coordonată de un procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

loading...
error: Content is protected !!