duminică, 20 septembrie 2020

Lucrările la drumul care asigură accesul spre o zonă pitorească a județului Buzău se desfășoară în ritm susținut

Lucrările pe drumul care asigură accesul spre o zonă pitorească a județului Buzău se desfășoară în ritm susținut. Modernizarea drumului Vintilă Vodă – Sărulești – Bisoca continuă cu execuția pilonilor pentru consolidarea terenului. Zona este una predispusă la alunecări de teren, astfel că astfel de lucrări sunt necesare pentru ca terasamentul să nu mai aibă de suferit ulterior.

Drumul din zona de munte a Buzăului care nu a mai fost modernizat de 40 de ani a intrat în reabilitare în luna iulie a acestui an, printr-un proiect al Consiliul Județean Buzău depus spre finanțare în cadrul programului PNDL II. Valoarea lucrărilor este de aproape 80 de milioane de lei, iar perioada de execuție este estimată la 33 de luni. Lungimea tronsonului care va fi complet modernizat este de 24,5 km.

DJ 204C pornește din Vintilă Vodă, trece prin Sărulești și Bisoca, până la hotarul cu Vrancea.

Drumul dinspre Poiana Mărului spre Bisoca, pe o porțiune de 2 kilometri, va fi asfaltat în această vară. „Este un proiect de mare importanță pentru că accesul către tărâmul de vis al județului Buzău va fi mult mai facil atât pentru locuitorii din această zonă, dar și pentru turiști”, a anunțat recent Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Acesta a precizat că lucrările vor fi de durată, dată fiind complexitatea intervenției, zona fiind una cu probleme din punctul de vedere al stabilității solului.

 

„Aici va fi o lucrare amplă de reabilitare totală a drumului, se vor face consolidări, se vor face viaducte, se vor reabilita toate podurile și, în sfârșit, și acești oameni dosebiți din această zonă, mă refer atât la cei din Vintilă Vodă, cât și la cei din Sărulești-Bisoca, vor avea posibilitatea să circule pe un drum care să fie la nivelul anului 2020”, a precizat Petre Emanoil Neagu.

Contractul pentru reabi­litarea și modernizarea DJ 204C pe tronsonul Vintilă Vodă – Sărulești – Bisoca – limită cu județul Vrancea, pe o lungime de 24,5 kilometri, a fost semnat în vara anului trecut. În ceea ce privește firmele care și-au adjudecat licitația pentru reabi­litarea Drumului Județean 204C, aici este vorba despre o asociere dintre WFA IMPEX SRL (li­der de asociere), CDG INDOCONSTRUCT S.R.L., SC EURO PRIM BUILDING SRL și SC EURO CERAD INTERNATIONAL SRL.

Refacerea drumului va scoate la lumină o zonă turistică a județului Buzău greu accesibilă până acum din cauza drumului pe care nu s-a intervenit de 40 de ani.

loading...
error: Content is protected !!