marți, 13 aprilie 2021

LUCEAFĂRUL a “orbit” VICTORIA la Buda

Echipa din Rosetti pare să fie principala favorită la adjudecarea titlului de campioană a judeţului, după ce sâmbătă a bifat cea de a doua victorie în cadrul turneului play-off. De această dată, LUCEAFARUL a câştigat cu 4-2 partida susţinută la Buda în faţa VICTORIEI din localitate. Întâlnirea a debutat furtunos şi după numai aproape 40 de secunde, când jucătorii celor două combatante nici nu se aşezaseră bine în ghete, portarul gazdelor a fost nevoit să scoată mingea din poartă.

TOFAN l-a deschis în adâncime pe Stancu (‘1), iar acesta cu un şut la colţul lung a deschis scorul. Replica râmnicenilor nu a întârziat deoarece Niţă (‘3) a profitat de o bulibăşeală în apărare a oaspeţilor şi a marcat din şase metri, restabilind astfel egalitatea. Formaţia vizitatoare putea prelua conducerea din nou dar bara transversală s-a opus la şutul puternic expediat de Stancu (’32) de la 18 metri. La câteva minute după aceea, VICTORIA a întors rezultatul în favoarea sa graţie golului reuşit de Nică (’32), acesta speculând o gafă a apărătorilor adverşi. Jucătorii lui Marian Roşu au terminat prima parte a meciului în avantaj şi mulţi credeau că îşi vor valorifica avantajul terenului propriu. Lucrurile nu au stat întocmai şi asta pentru că după pauză LUCEAFĂRUL a egalat, Toma (’53) fructificând cu o lovitură de cap centrarea lui Argăseală. Râmnicenii au acuzat şocul şi la următoarea acţiune ofensivă cei din Rosetti au preluat conducerea în urma unui penalty acordat la un fault comis de antrenorul-jucător Roşu, (care avea să fie eliminat) şi transformat de Tofan (’57). Oaspeţii au profitat de omul în plus şi ceva mai târziu la o pasă a lui Argăseală în faţa porţii, Stancu (’73) a îndeplinit o simplă formalitate marcând cu latul. Un minut mai târziu echipa din Buda a mai rămas fără un jucător, Niţă fiind şi el eliminat de pe teren. A fost şi motivul pentru care gruparea râmniceană a ieşit de pe gazon revenind însă apoi asupra deciziei. Fluierul final a consfinţit victoria LUCEAFĂRULUI care astfel a făcut un pas important spre barajul de promovare.

Marian Roşu: “Arbitrii au fost pe invers”

Tonul eliminărilor a fost dat chiar de antrenorul-jucător al echipei din Buda Marian Roşu. Acesta a văzut roşu în faţa ochilor în urma unei faze consumate în minutul 57 al meciului. La un duel în careu, Roşu i-a aplicat o lovitură cu cotul în piept unui adversar, motiv pentru care arbitrul l-a eliminat.

            “Nu a fost niciun un fault la faza respectivă. Eu de fapt am încercat să-l protejez pe portar, iar atacantul lor a venit din viteză lovindu-se de mine iar arbitrul a dat fault. Referitor la joc, acesta a fost influenţat de maniera de arbitraj deoarce au existat multe faze dubioase, inclusiv un penalty pe care nu ni l-a acordat. Ce mai, arbitrii au fost pe invers. Eu spun că este viciere de rezultat”, a declarat Marian Roşu. Antrenorul-jucător al VICTORIEI Buda susţine că echipa sa păstrează în continuare şanse de calificare la barajul de promovare.

Deputatul Holban a ordonat retragerea echipei gazdă de pe teren

Partida dintre VICTORIA Buda şi LUCEAFĂRUL Rosetti a fost una tensionată, soldându-se cu două eleminări de la gazde şi un incident. Acesta s-a petrecut în minutul ‘74 când jucătorul Ioniţă a primit al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu pentru atac periculos asupra unui adversar. În loc să părăsească terenul, cel eliminat a devenit agresiv şi l-a lovit  cu podul palmei peste gură pe arbitrul Cezar Ionescu, centralul fiind cât pe aici să înghită fluierul. Imediat pe teren a pătruns finanţatorul VICTORIEI Buda, Jenică Zamfiroiu care a ordonat echipei sale să se retragă de pe teren îndemnul venind şi din partea deputatului Titi Holban aflat în tribună. Jucătorii s-au conformat, însă după câteva minute au revenit pe gazon şi astfel meciul a continuat. La final parlamentarul s-a dus să-i ceară socoteală fluieraşului, reproşându-i că ar fi luat câteva decizii eronate.

            Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Pompiliu Coşconea spune că nu va înţelege niciodată atitudinea deputatului Titi Holban.

            “Sigur că nu îmi pot explica ieşirea domnului Holban, deoarece îl ştiu un om deosebit şi mare iubitor al fotbalului. Sunt neplăcut surprins, iar intervenţia sa a fost inoportună. Toată lumea a văzut că a ordonat retragerea echipei de pe teren. El i-a influenţat pe cei de la VICTORIA Buda, aşa că nu pot comenta decât în mod negativ ce a făcut domnul Holban”, susţine şeful A.J.F.

loading...