Sport

LPS Buzău, a 20-a Academie de fotbal din țară! Gloria, pe locul 39

Federația Română de Fotbal a anunțat încheierea procesului de clasificare a Academiilor de fotbal pentru copii și juniori pentru sezonul 2019-2020, proces care urmărește clasificarea pe baza standardelor de ­ca­litate a academiilor, clubu­rilor cu activitate de copii și juniori și centrelor pentru fotbal juvenil din România.

Proiectul a fost configurat cu sprijinul companiei olandeze NMC Bright, cu peste 15 ani de experiență în evaluarea, clasificarea și activitatea de consultanță a academiilor europene. În ediția 2020 a proiectului, cea de-a doua, un total de 69 de cluburi participante în competițiile de juniori FRF au fost clasificate, în urma cererii acestora. Singurele cluburi din Buzău care au depus documentația respectivă au fost Liceul cu Program Sportiv și SCM Gloria. În urma evaluării, LPS Buzău a obținut 69.16 puncte, reușind să se claseze pe locul 20 în topul național al academiilor de fotbal, în timp ce clubul din Crâng este pe locul al 39-lea, cu 56,90 puncte.

,,Ca urmare a procesului de clasificare pe baza standardelor de calitate a academiilor, cluburilor cu activitate de copii și junori și centrelor de fotbal juvenil din România, realizat de Federația Română de Fotbal în 2020, Liceul cu Program Sportiv <Iolanda Balaș Soter> din Buzău ocupă un onorant loc 20 din 69 de academii evaluate, având 69,16 puncte. S-a înregistrat astfel o creștere calitativă față de evaluarea din anul 2019, când a obținut 58,1 puncte. Eforturile noastre se îndreaptă în continuare către asigurarea standardelor de ca­litate pentru a oferi cel mai bun cadru de valorificare a talentului copiilor”, a declarat directorul LPS Buzău, Cătălin Cighir. De menționat că de pregătirea grupelor de copii și juniori din cadrul clubului se ocupă șase profesori: Cezar Ionescu, Romeo Stan, Cătălin Vlaicu, Ionuț Damir, Ovi­diu Niță și Cătălin Cighir.

Cum s-a făcut clasificarea

Procedura de evaluare a acoperit șapte domenii fundamentale pentru performanța în fotbalul juvenil, fiecare cu mai multe categorii. Fiecare categorie a fost evaluată pe o scară de la 1 la 4 puncte și a avut o pondere diferită la evaluarea totală. Scorul final a depins de evaluarea tuturor categoriilor din șapte domenii, calculul final ți­nând cont atât de ponderea fiecărei categorii, cât și a domeniului general în scorul total. Iată cele 7 domenii și ponderea lor la total, 100%, fiecare academie putând obține maximum 100 de puncte:

  • Strategie și filozofie: 10,6%
  • Echipe și jucători: 12,1%
  • Staff tehnic: 19,4%
  • Staff Suport: 6,8%
  • Antrenamente și meciuri: 9,7%
  • Infrastructură și facilități: 20,8%
  • Rezultate: 20,6%

Viitorul lui Hagi și-a păstrat supremația

Clasamentul academiilor de fotbal din România este condus și în 2020 de Viitorul Constanța, cu 93,42 puncte. Față de anul trecut, FCSB a urcat pe poziția a 2-a, în locul Universității Craiova, care a căzut pe 7. Dinamo și-a păstrat poziția a 3-a, iar Sport Team București a rămas cea mai bine clasată academie privată, pe același loc 6 ca în 2019. Academia campioanei CFR Cluj încheie Top 10.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker