joi, 04 iunie 2020

LIVE TEXT/FOTO/VIDEO: Buzăul cinstește memoria celor 10.000 militari înmormântați la Cimitirul Eroilor

Mobilizare fără precedent, astăzi, la Buzău, în vederea celui mai mare eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri care se organizează în acest an în județ și unul dintre cele mai importante din țară dedicate împlinirii a o sută de ani de la înființarea statului național unitar.

Concertul de muzică militară din Piața Dacia și retragerea cu torțe a celor 400 de militari din armatele a cinci țări de aseară au fost preambulul manifestării de astăzi, de Ziua Eroilor, când organizatorii, Primăria Buzău și Divizia 2 Infanterie „Getica”, vor recrea momentul sfințirii Cimitirului Eroilor, cel mai mare din această zonă a Europei.

Ora 13,10: Începe parada militară internațională, care este deschisă de forțele aeriene

Ora 13,00: După discursul primarului Constantin Toma, vorbește ambasadorul Marii Britanii, care își cere scuze că a adus la Buzău vremea din Anglia. Îi urmează ambasadorul Turciei.

 

Ora12,45: Încep alocuțiunile, cu cuvântul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea

Ora 12,35: Sosește ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummel, aclamat de mulțime.

Ora12,25: Se depun coroane de flori la Domul din cimitir, în care sunt depuse osemintele eroilor necunoscuți și se citesc numele eroilor înmormântați la Buzău

Ora 12,10: Odată cu ploaia, începe și serviciul religios. Invitații se retrag în cimitir

Ora 12,05: Sosesc președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și ministrul Apărării, Mihai Fifor. În momentul în care a fost anunțată la microfon prezența liderului Partidului Social Democrat, mulțimea a huiduit.

Ora 12,00: Se trag clopotele tuturor lăcașelor de cult din România.

Ora 11,40: Au sosit oficialii miltari din țările care au eroi înmormântați la Buzău și ministrul Culturii, George Ivașcu

Ora 11,30: Elicopterul cu care a sosit ministrul Apărării, Mihai Fifor,  a aterizat

Ora 11,25: Fanfara militară s-a prezentat la fața locului

Ora 11,00: Peste 5.000 de oameni – dintre care foarte mulți elevi – erau prezenți, deja, la, la fața locului, inclusiv o parte dintre oficialitățile locale care vor participa la eveniment, care va cuprinde o ceremonie militară și religioasă, de reinaugurare a Cimitirului Eroilor, urmată de parada militară internațională pe Calea Eroilor până la sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

 

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Mii de elevi scosi de la ore. Cantarea Romaniei pe stil nou, de data asta pentru Dragnea si cateii lui de pe plan local (primarie, inspectorat scolar, consiliu judetean etc). Repet, elevi si profesori obligati sa vina la o activitate de gadilare a unor orgolii, de aici si de la Bucuresti. Asta nu are nimic de-a face cu unirea, ci cu impartirea romanilor in sclavi (tinuti pe margine cu tricouri albe si stegulete in mana) si stapani de sclavi ( cei de la tribuna oficiala).
    100 de ani de unire. He-he!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!