Actualitate

Liceeni de la ,,Arte”, voluntari ai Direcției pentru Protecția Copilului

Începând cu data de 13 mai, Complexul de Servicii pentru Copilul cu Dizabilități Buzău – Centrul rezidențial ,,Floarea-Soarelui” și” Floare de Colț” – și Serviciul Module rezidențiale de tip familial, Apartamentul ,,Liceenii”, vor fi vizitate de liceeni de la ,,Arte”. Aceștia vor desfășura activități de voluntariat la cele două complexe în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, unitatea de învățământ fiind partener al Consiliului Județean Buzău în proiectul intitulat ,,Poveștile de altădată”, un proiect de dezvoltare durabilă în comunitatea locală.

În cadrul acestui proiect, liceeni și-au propus ca, împreună cu profesorii coordonatori, să participle la amenajarea celor două locații ale Direcției pentru Protecția Copilului Buzău, respectiv Complexul de Servicii pentru Copilul cu Dizabilități Buzău – Centrul rezidențial ,,Floarea-Soarelui” și ,,Floare de Colț” și Serviciul Module rezidențiale de tip familial, Apartamentul ,,Liceenii”.

Ei au în plan ca să rea­lizeze și un spectacol intitulat ,,Împreună”, la sala de festivități a Consiliului Județean Buzău, în data de 17 mai, între orele 12,00 și 14,00.

Spectacolul este unul complex, cuprinzând moment de muzică și dans chiar și o piesă de teatru.

Potrivit programului anunțat, spectacolul elevilor  Liceului de Arte ,,Margareta Sterian” Buzău va include următoarele acti­vități artistice: dans clasic, piesă de teatru, concert muzică clasică (muzica instrumentalăsusținută de orchestrele liceului); muzi­cău șoară; muzică tradițio­nală; intrepretare modernă a unor piese muzicale de către corul liceului; muzică de film și de desene animate (asigurată și prin instrumente).

Despre acest proiect, președintele Consiliului Județean Buzău spune: ,,Împreună cu partenerii noștri, vom aduce în spații care aparțin Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului lucrările realizate cu multă pasiune de eleviiLiceului de Arte ”Margareta Sterian”, care vororganiza și un spectacol de muzică clasică în Sala Mare a Consiliul JudețeanBuzău. Liceul de Arte <Margareta Sterian> este un partener important al Consiliului Județean Buzău, care ne sprijină în organizarea tuturor evenimentelor culturale”, a declarat preșe­dintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Liceenii de la Arte cred că vor continua activitatea de voluntariat și după această săptămână, pentru că și-au propus să termine treaba, iar volumul și complexitatea lucrărilor de pictură, pentru decorarea spațiilor interioare ale locațiilor menționate necesită mai mult timp. ,,Activitatea de voluntariat va continua și după încheierea SNV, respectiv până la data de 14.06.2019, în ­ve­derea atingerii scopului propus”, transmit voluntarii.

Săptămâna voluntariatului, la a 18-a ediție

Săptămâna Națională a Voluntariatului este un eveniment anual inițiat de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat, eveniment care se află la cea de-a 18 ediție.

Acest eveniment național are loc anual, în a treia săptămână a lunii mai, și este menit să mobilizeze cât mai multe entități publice și private, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul și implicarea comunității în acțiuni de voluntariat și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.

,,La nivelul județului Buzău, inițiativa de înscriere a evenimentului în Calendarul de activități pe anul 2019, a avut drept obiectiv principal consolidarea eforturilor de protecție și salvare a patrimoniului cultural. Rezultatul scontat al acestei acțiuni este acela de asigurare a conexiunii între ­vo­luntariat și dezvoltarea durabilă a comunității”, transmite Consiliul Jude­țean Buzău.

Articole similare