sâmbătă, 24 octombrie 2020

Liberalul Constantin Ionescu reîncălzeşte ciorba interzicerii circulaţiei auto în Crâng

În ciuda eşecului de proporţii de la finele lunii iulie a ­anu­lui trecut, când proiectul său de hotărâre privind interzicerea circulaţiei autovehiculelor pe drumul de acces care leagă patinoarul de heleşteul din Parcul Crâng a întrunit un sigur vot “pentru”, consilierul local libe­ral Constantin Ionescu nu se lasă.

Acesta a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a repus pe tapet proiectul de hotărâre legat de ,,modificarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Buzău nr. 18 din 2008 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind administrarea şi gospodărirea domeniului pubic şi privat al municipiului Buzău, modificată prin Hotărârile Consiliului Local nr. 327/2008, nr. 256/2009 şi nr. 54/2013”. Actul normativ în cauză are un singur punct care, practic, ar da undă verde iniţiativei de interzicere a circulaţiei autovehiculelor în Parcul Crâng. Practic, un articol al hotărârii Consiliului Local din anul 2008, cu modificările şi completările ulterioare, ar fi completat cu următorul paragraf: ,,(Se interzice, n.r.) circulaţia autovehiculelor de orice fel în parcurile din municipiul Buzău şi Pădurea Crâng (pe orice alee amenajată sau neamenajată din interiorul acestora, cu excepţia autovehiculelor aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului de Ambulanţă, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Poliţiei Locale a municipiului Buzău, Direcţiei Silvice, S.C. <Urbis – Serv> S.R.L. Buzău şi societăţilor de întreţinere sau de utilităţi ­pu­blice), urmând ca accesul pentru aprovizionarea unităţilor de ­ali­mentaţie publică să fie făcut numai între orele 6,00-8,00, utilizând calea de acces către sediul societăţii <Urbis – Serv> S.R.L. Buzău, cu autovehicule ce nu depăşesc 3,5 tone, în baza unui permis de acces emis de Primăria municipiului Buzău”.

În cazul în care ar fi adoptată, hotărârea în cauză ar complica existenţa celor trei societăţi comerciale din parcul Crâng al căror domeniu de activitate principal este organizarea de evenimente, ducând, într-un final, la închiderea celor trei restaurante. Mai mult, o asemena hotărâre ar îngrădi şi accesul buzoienilor care vin să se plimbe în parc cu copii mici, pe care îi aduc, împreună cu cărucioarele, în autoturisme, dat fiind că, spre deosebire de majoritatea trotuarelor din municipiu, aleile Crângului scutesc bebeluşii de senzaţiile tari ale gropilor din asfalt.

Reamintim că OPINIA scria, la sfârşitul lunii iunie 2017, că, în ciuda eşecului, vor mai ­exi­sta tentative de a bloca definitiv accesul autovehiculelor în Parcul Crâng. Aceasta pentru că, cu sau fără ştiinţa şi voia sa, consilierul liberal, pe atunci independent, Constantin Ionescu se face exponentul unor interese mult mai puternice. Ţinta acestui proiect de hotărâre este, de fapt, susţin sursele noastre, eliberarea parcării din zona Restaurantului Parcul Tranda­firilor, care face, în continuare, cu ochiul unui investitor tot din branşa organizatorilor de evenimente care, după interzicerea circulaţiei, ar urma să instaleze acolo două corturi pentru nunţi, botezuri şi alte paranghelii.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!