Politic

Liberalii buzoieni îl susțin pe Orban, dar fluieră a pagubă „ajutați” de Cîțu

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a anunțat vineri, în timpul unei vizite la sediul PNL Cluj, că în curând vor fi declanșate alegerile interne în partid. El a spus că, deocamdată, este singurul care și-a anunțat intenția de a candida și că se bucură de susținere din partea a 36 de filiale PNL.

„Vreau din nou să fac precizarea că alegerile în Partidul Național Liberal nu înseamnă organizarea unui congres, înseamnă alegeri de la firul ierbii. O să fie alegeri generale, fiecare organizație locală, ulterior o să fie conferințele județene și abia după finalizarea alegerilor la baza partidului o să aibă loc congresul cu o reprezentare proaspătă, care să asigure cu adevărat legitimitate conducerii care este aleasă. Eu nu vreau să dau declarații pe niște ipoteze. Deocamdată nu știu dacă o să mai fie un candidat la șefia PNL. |n ce mă privește pe mine, indiferent dacă o să fie sau nu, campania mea se va derula la fel, așa cum am făcut campanie: mișcare multă în teren, acțiune la firul ierbii, participare la toate evenimentele importante, sus­ținerea proiectelor reprezentanților PNL în administrația locală și la nivel parlamentar. O să fie o campanie pozitivă, bazată pe proiecte și obiective realiste. Sunt 36 de filiale care mă susțin (…) Până la urmă fiecare delegat la congres are discernământ și are dreptul să voteze pe cine dorește. O să trebuiască să fac o muncă de convingere a fiecărui delegat”, a spus Ludovic Orban, în cadrul unei vizite la sediul PNL în Cluj-Napoca, citat de stiripesurse.ro.

Anunțul privind iminența declanșării alegerilor interne în Partidul Națio­nal Liberal a fost făcut de Ludovic Orban într-un județ cu o organizație PNL fățiș ostilă; nici primarul Clujului, Emil Boc, nici președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, nu au participat la conferința de presă organizată de Ludovic Orban. |n acest an, Boc și Tișe au criticat în repetate rânduri condu­cerea PNL și modul în care a negociat împărțirea funcțiilor în structurile Executivului.

Ce se întâmplă la Buzău

PNL Buzău, cu un scor electoral slab la alegerile din decembrie 2020, cu doi parlamentari  care își dispu­tă, deocamdată pe tăcute, supremația pentru condu­cerea organizației ju­dețene, și-a exprimat, fără echivoc, susținerea față de Ludovic Orban în lupta acestuia pentru păstrarea pre­ședinției Partidului Național Liberal după congresul din acest an.

Cu un preț piperat însă pentru județ: niciun mi­nistru al Executivului condus de Florin Cîțu, cu acesta în frunte, nu mișcă vreun deget pentru a sprijini în vreun fel Buzăul. Astfel s-a ajuns ca liderul PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, să ajungă să se laude cu sensul giratoriu de la Spă­taru.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, se face că plouă atunci când vine vorba despre alocările bugetare necesare deschiderii Băncii de gene de la Buzău, astfel că s-a ajuns în situația în care senatorul Vlad Pufu, liderul organizației municipale, să adreseze o întrebare de la tribuna Parlamentului pe această temă, dat fiind că începerea activității acestei instituții de cercetare a fost unul dintre punctele forte ale campaniei sale electorale.

Iar dacă șeful său pe linie politică, Gabriel Avrămescu, se mulțumește cu marea victorie a giratoriului de la Spătaru, Pufu ține buzoienii în priză cu pașii înainte ai proiectului autostrăzii A7. O investiție aflată pe moment în impas, atât timp cât Mi­nis­terul Transporturilor a ratat cu grație finanțarea acesteia cu fonduri europene, dat fiind că Programul Național de Redresare și Reziliență a fost respins în bloc de Comisia Europeană.

Articole similare

error: Continut protejat!!