sâmbătă, 24 octombrie 2020

Liberalii buzoieni au aflat de pe Facebook cine este noul lor lider

După mai bine de două săptămâni de la demisia pre­ședintelui organizației județene a Partidului Națio­nal Liberal, deputatul Cristinel Romanescu, PNL Buzău are, începând de vineri, un lider interimar. Este vorba despre Gabriel Avrămescu, buzoia­nul care, până joi seara, când guvernul l-a eliberat din funcție, a fost prefect al ju­dețului Galați.

Reamintim că fostul pre­ședinte, Cristinel Romanescu, a demisionat în urma rezultatelor PNL Buzău de la alegerile locale din 27 septembrie, când liberalii buzoieni au obținut zece posturi de primar din totalul de 87 în județ, iar candidatul la Primăria Municipiului Buzău, medicul Adrian Zoican, deși s-a clasat pe locul al doilea, a obținut un scor de zece ori mai mic decât primarul Constantin Toma.

După demisia lui Romanescu, mai precis pe 3 octombrie, secretarul general al Partidului Național Liberal, Robert Sighiartău, și vicepreședintele Victor Paul Dobre, responsabil cu filialele PNL din județele Regiunii de Sud-Est, au fost la Buzău pentru a se consulta cu reprezentanți ai organizației asupra numelui noului lider; aceștia au și anunțat că numele preșe­din­telui interimar urma să fie anunțat luni, 5 octombrie, după  ședința Biroului Permanent Național. Cei doi au plecat la București cu o „listă scurtă” de nume, patru la număr, ale unor pretendenți la conducerea PNL Buzău, selectați dintr-o listă inițială de zece, oameni, fie indicați de liberalii buzoieni, fie  cetățeni care s-au autopropus, pe plan local sau direct la centru, pentru a prelua funcția. Pe 5 octombrie însă, Biroul Permanent Național al PNL nu a luat nicio decizie în ceea ce privește județul Buzău, care a rămas, astfel, singurul județ fără conducere a organizației județene. Fapt care, însă, nu a făcut decât să întărească convingerea că preferatul conducerii centrale a Partidului Național Liberal va fi Gabriel Avrămescu, care nu putea fi numit într-o funcție politică până când nu părăsea funcția de prefect, incompatibilă cu calitatea de membru de partid. Ceea ce s-a și întâmplat joi, în ședința de guvern.

Ce mesajul a transmis noul președinte al PNL Buzău

Anunțul privind numirea lui Gabriel Avrămescu ca președinte al organizației județene a Partidului Națio­nal Liberal a fost făcut chiar de acesta, pe pagina sa oficială de Facebook.

„Mă întorc âacasă determinat să construiesc o politică europeană, transparentă și des­chisă pentru toți buzoienii! Cu o deosebită onoare, am acceptat să ocup, de astăzi (vineri, n.r.), funcția de Preșe­dinte interimar al PNL Buzău, o funcție pe care o voi trata cu aceeași responsabilitate precum am tratat-o și pe cea de Prefect al Județului Galați. Am ales să accept provocarea politică, în detrimentul celei administrative, întrucât consider că datoria mea ca buzoian este să mă implic în viața politică a județului meu natal.

Mă întorc #acasă, la #Buzău, cu emoție și bucurie.

Le mulțumesc și le transmit recunoștința mea celor care m-au susținut și mi-au transmis mesaje de încredere și încurajare pentru noua funcție de Președinte al #PNL Buzău. De astăzi, PNL Buzău își deschide porțile pentru toți cei care își doresc să revină alături de noi, pentru toți cei care vor să participe la viața politică a județului nostru, pentru toți buzoienii care nu-și mai doresc să stea la coadă pentru propriile drepturi. Îmi iau angajamentul în fața buzoienilor că-i voi reprezenta în calitate de membru al partidului de guvernământ cu devotament și cu toată străduința care mă caracterizează. Încre­derea acordată de președintele PNL, Ludovic Orban, premierul României, mă determină să îmi asum cu tot discernământul reconstrucția

fili­alei PNL Buzău, iar principalul meu obiectiv este re­câștigarea încrederii buzoienilor în clasa politică locală. În ciuda timpului scurt pe care îl mai avem la dispoziție, eu și echipa mea suntem gata să pregătim campania electorală pentru alegerile parlamentare, o campanie care, înainte de toate, va fi despre soluțiile la adevăratele nevoi ale locuitorilor Buzăului. În, voi prezenta public lista de candidați PNL pentru Camera De­putaților și Senatul României, oameni capabili să vă repre­zin-te, dragi buzoieni, așa cum meritați!

Sunt buzoian, iubesc Bu­zăul, cred în buzoieni și în pu­terea noastră de a aduce schimbarea în bine.

#LaBuzăuAcasă #preșe­din­te PNLBuzău #PNLBu­zău”, a scris Gabriel Avrămescu pe pagina sa oficială de Facebook.

Cine este noul lider liberal buzoian

Buzoianul Gabriel-Ioan Avrămescu vine în funcția de președinte al organizației județene a Partidului Națio­nal Liberal  de pe poziția de prefect al județului Galați, pe care a ocupat-o la jumătatea lunii decembrie 2019. Până în acel moment, el a ocupat funcția de director general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Galați.

Gabriel-Ioan Avrămescu are 41 de ani și este de profesie jurist. El a activat în Prefectura Buzău, la Ministerul Integrării Europene și la Ministerul de Interne, iar în ANAF s-a angajat în 2013.  La Galați a ajuns în 2016, prin transfer, fiind numit director servicii interne la DGRFP Galați, după care a ajuns director în cadrul ANAF București (ca șef al Direcției de Investiții, Achiziții Publice și Servicii Interne).  Din iulie 2019 a fost numit director general al Direcției Regionale a Finanțelor Publice Galați, punând capăt unei perioade destul de frământate, dominată de interimate la condu¬cerea instituției. Gabriel-Ioan Avrămescu este căsătorit și are un copil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!