vineri, 16 aprilie 2021

Lacăt pe bazinul olimpic

Închis de la 1 ianuarie pe considerente de ordin financiar, complexul sportiv are şanse minime de a fi repus în funcţiune până la sfârşitul anului

Bazinul Olimpic, redenumit AQUA CENTER după preluarea şi modernizarea de către omul de afaceri Costică Lepădatu, este închis de aproape cinci luni.

Închis de la 1 ianuarie pe considerente de ordin financiar, complexul sportiv are şanse minime de a fi repus în funcţiune până la sfârşitul anului

Bazinul Olimpic, redenumit AQUA CENTER după preluarea şi modernizarea de către omul de afaceri Costică Lepădatu, este închis de aproape cinci luni. Motivul: costurile mari de întreţinere (1,5 miliarde de lei vechi/lună), neacoperite de nivelul de încasări.
Bazinul, care s-a aflat în patrimoniul Fundaţiei pentru Tineret, s-a transformat o vreme în depozit pentru materiale de construcţii şi mobilă. După aceea i-a fost concesionat pe o perioadă de 49 de ani lui Lepădatu, care, în primă fază, a făcut o investiţie de 2 milioane de euro iar în 2006 a devenit proprietar.

O perioadă bazinul a funcţionat, după care a fost închis şi redeschis de mai multe ori, pe considerente financiare. Acum doi ani, spre bucuria amatorilor de înot, s-a redeschis şi asta fiindcă a fost semnat un parteneriat cu Primăria, prin care o parte din costuri erau suportate de aceasta în schimbul unor tichete pe baza cărora elevii din clasele I-IV puteau merge la bazin. Astfel, buzoienii aveau din nou posibilitatea să se relaxeze înotând, indiferent de gradele de afară. Din păcate, chiar la începutul acestui an, cei care doreau să facă o baie în bazinul olimpic au făcut cale întoarsă. Asta, deoarece pe uşă era pus lacătul aşa cum este şi în momentul de faţă! Motivul este unul cât se poate de clar şi anume banii din moment ce Primăria nu a achitat nici până acum facturile restante către firma respectivă, suma fiind de 13 miliarde lei vechi!
“Pentru mine, sincer, suma respectivă nu înseamnă nimic, dar am investit foarte mulţi bani în bazin, iar cheltuielile de întreţinere sunt mari. Îmi pare rău că a trebuit să-l închid, mai ales că şi mie îmi place înotul şi vreau să-l practice cât mai mulţi copii, iar la AQUA CENTER avem nişte sportivi cu rezultate remarcabile. Eu oricând sunt dispus să pun bazinul la dispoziţie Primăriei şi în acest sens chiar am făcut o adresă în care am solicitat să vină cu nişte variante, dar deocamdată nu am primit niciun răspuns, deşi nu iau în calcul acea datorie. Oricum, nu-i voi schimba niciodată destinaţia şi, cine ştie, poate că dacă nimeni nu este interesat de el, mai fac nişte eforturi financiare şi din septembrie o să-i dau drumul”, ne-a declarat Costică Lepădatu.
De-a lungul timpului, Costică Lepădatu a făcut adrese inclusiv la Agenţia Naţională de Sport şi Federaţia Română de Polo legat de posibilitatea unei colaborări privind folosinţa bazinului olimpic, evaluat în 2008 la aproximativ 9 milioane de euro. 

Înotătorii de la AQUA CENTER fac naveta la Ploieşti

Evident că închiderea bazinului  este totodată şi o lovitură primită de micii înotători de la clubul AQUA CENTER, care s-au remarcat la toate competiţiile, cucerind medalie după medalie. Din ianuarie sportivii sunt nevoiţi să facă naveta la Ploieşti pentru antrenamente, costurile fiind suportate de părinţi. Unii dintre aceştia au depus petiţii atât la Primărie, cât şi la Consiliul Judeţean pentru găsirea unei soluţii, astfel ca bazinul olimpic să fie redeschis. S-a mers chiar şi în audienţă la şeful municipalităţii, Constantin Boşcodeală, însă totul a fost în zadar. Răspunsul: nu sunt bani!
“Situaţia este una extrem de delicată din toate punctele de vedere. Copiii se antrenează în bazinul de la Ploieşti, ceea ce nu poate continua din cauza cheltuielior mari de transport şi a oboselii acumulate. Sigur că pentru copii facem orice sacrificiu şi am încercat orice variantă. În februarie, câţiva părinţi au fost la primar în audienţă, însă acesta a zis că nu se poate face nimic pentru redeschiderea bazinului, fiindcă nu sunt bani”, susţine Costi Nistor, unul dintre părinţi. 

loading...