Actualitate

La catedrala din Nehoiu s-au donat 56 litri de sânge

Parohia „Sfântul Gheorghe” din orașul Nehoiu, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău, Protoieria Pătârlagele și Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe Române din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei (SNFOR – ABV), a organizat o nouă acțiune umanitară de donare de sânge, sub deviza „Donează! Gestul tău contează!”.

Este cea de-a douăsprezecea activitate de acest gen desfășurată în parohia buzoiană în ultimii cinci ani și  face parte din Campania națională „Donează sânge, salvează o viață!”, inițiată de Patriarhia Română. Acțiunea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, în data de 19 octombrie.

Acțiunea a fost coordonată de directoarea Centrului de Transfuzii, Adriana Crăciun, care s-a deplasat la Nehoiu, la catedrală,  însoțită de  o echipă de oameni inimoși și dedicați care au pregătit cele necesare demersului de donare. 140 de voluntari, preoți și credincioși, atât din oraș, cât și din alte parohii ale Protoieriei Pătârlagele, s-au prezentat pentru donare. Dintre aceștia, 118 persoane au fost apte pentru donare. Au fost recoltați 56 de litri de sânge, care vor ajunge la cei aflați în suferință, internați în spitalele din România.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker