marți, 13 aprilie 2021

La Buzău a început “Luna Olimpică”

Una dintre fostele glorii ale sportului românesc, Laura Badea, care a cucerit titlul de campioană olimpică la scrimă în 1996, la Atlanta, s-a aflat ieri la Buzău. Astfel, a onorat invitaţia filialei buzoiene, a Academiei Olimpice Române de a participa la o acţiune extrem de importantă. Este vorba despre festivitatea prilejuită de deschiderea primei ediţii “Luna Olimpică, Buzău 2011”.La eveniment, alături de Laura Badea, care este director al A.O.R., şi Diana Birtalan – membru, au mai fost prezenţi şeful filialei buzoiene Dănuţ Staicu, şeful Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret, Cristi Vioiu, inspectorul şcolar general Florina Stoian,  antrenori, sportivi, conducători de cluburi.

      Una dintre fostele glorii ale sportului românesc, Laura Badea, care a cucerit titlul de campioană olimpică la scrimă în 1996, la Atlanta, s-a aflat ieri la Buzău. Astfel, a onorat invitaţia filialei buzoiene, a Academiei Olimpice Române de a participa la o acţiune extrem de importantă. Este vorba despre festivitatea prilejuită de deschiderea primei ediţii “Luna Olimpică, Buzău 2011”. La eveniment, alături de Laura Badea, care este director al A.O.R., şi Diana Birtalan – membru, au mai fost prezenţi şeful filialei buzoiene Dănuţ Staicu, şeful Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret, Cristi Vioiu, inspectorul şcolar general Florina Stoian,  antrenori, sportivi, conducători de cluburi. Evident că nu au lipsit nici foştii sportivi de performanţă ai Buzăului, pe feţele cărora se puteau citi emoţiile.

      Festivitatea a început cu aprinderea Flăcării Olimpice la Obeliscul din Crâng, după care a fost parcurs traseul până la Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” unde cei prezenţi au asistat la un program ce a cuprins: intonarea Imnului Olimpic, arborarea drapelelei, lansarea porumbeilor, moment de reculegere în memoria personalităţilor sportive buzoiene, mesajul reprezentantului C.O.S.R. şi al directorului A.O.R. Buzău. După aceea, în holul sălii a fost dezvelită o Placă de Onoare a Sportului şi Olimpismului în Buzău. Invitaţii au putut vedea mai multe poze şi articole din ziare în cadrul expoziţiei “Educaţie fizică, sportul şi olimpismul în Buzău”. Acţiunea a continuat cu un program artistic şi o gală a personalităţilor olimpice buzoiene, precum şi decernarea unor plachete.   

      “Noi încercăm să facem spiritul olimpic cât mai vizibil în România, dar să nu uităm că se bazează pe voluntariat. Este acea dorinţă de a răspândi valorile olimpice în inimile copiilor. Sperăm ca aceştia din urmă să fie mai mult îndemnaţi de către părinţi spre sport, pentru că în primul rând îşi organizează un program de viaţă mai sănătos, îşi fac prieteni, călătoresc şi devin cunoscuţi. Mă încearcă nişte sentimente de mândrie că am putut fi astăzi prezentă alături de aceşti buzoieni minunaţi, care încearcă să reînvie spiritul olimpic şi motivaţia către sport. Expoziţia este foarte frumoasă şi m-a impresionat tare mult, inclusiv activitatea filialei Buzău a Academiei Olimpice Române. Sincer, mă aşteptam să vină mulţi buzoieni la această acţiune mai ales că întotdeauna atât D.J.S.T., cât şi Inspectoratul Şcolar au colaborat, sprijinind mişcarea sportivă” (directorul Academiei Olimpice Române, Laura Badea).

      “Când văd această expoziţie şi faptul că are loc şi o astfel de acţiune, ca fostă medaliată la Olimpiadă, mă încearcă nişte sentimente deoesebite de bucurie. De altfel, aceleaşi ca şi pentru gimnasta mea, Gabriela Drăgoi, care a cucerit şi ea medalie la J.O. de la Beijing. Pot spune că am trăit şi trăiesc prin sport. Revenind la această acţiune a Academiei Olimpice Române, cred că trebuia să existe şi în Buzău, deoarece, după părerea mea, sportul nu este  aşa de bine popularizat în judeţul nostru. Cred că, prin olimpism şi cunoaşterea sportivilor de performanţă cu rezultate deosebite, vom contribui la perpetuarea acestora şi chiar îmbunătăţirea lor. Bineînţeles că totodată trebuie să-i determinăm pe copii să facă sport de performanţă să ajungă la Olimpiadă şi să ia medalie. Aş vrea ca gimnasta Gabi Drăgoi să meargă la Londra, dar este foarte greu, deoarece există altele care vin puternic din urmă” (fosta medaliată cu argint la Olimpiada de la Montreal 1976, Gabriela Truşcă).

Vezi video

{loadposition zgalerie363}

loading...