sâmbătă, 27 februarie 2021

Juniori de la Liceul Sportiv, experienţă inedită la unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din Spania

O echipă din judeţul Buzău a participat în perioada 5-9 ianuarie, la un turneu de fotbal pentru juniori cu vârste cuprinse între 12-14 ani, în Țara Bascilor. Echipa a fost alcătuită din nouă elevi de la secţia fotbal a Liceului cu Program Sportiv ”Iolanda Balaş Soter” Buzău şi un antrenor.

Delegaţia a fost însoţită de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, de consulul general al României la Bilbao, Marian Popescu, şi de vicepreşedintele Clubului de fotbal Athletic Bilbao, Jose Angel Corres Abasaolo.

 

Elevii buzoieni s-au împărţit în două echipe, ambele fiind câştigătoare şi ocupând, astfel, primele două locuri ale podiumului. Turneul s-a desfăşurat pe Stadionul municipal Aitxarte en La Pena – Bilbao, unde au intrat în competiţie cinci echipe de juniori.

Această activitate a fost organizată de Consulatul General al României la Bilbao, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie din Bilbao, iar participarea echipei Liceului cu Program Sportiv ”Iolanda Balaş Soter” Buzău a fost posibilă cu sprijinul Consiliului Ju­deţean Buzău.

,,Mă bucur că acest turneu s-a încheiat cu o finală românească la Bilbao, ambele echipe care au reprezentat Judeţul Buzău fiind câş­tigătoare. Este o modalitate de a-i încuraja pe tinerii sportivi să persevereze în eforturile lor de a se pregăti, de a-i sprijini şi de a-i motiva. De asemenea, copiii au avut ocazia să participe şi la evenimentele organizate de către Primăria Bilbao cu ocazia celebrării unei sărbători spa­niole dedi­cate copiilor. Aşa cum am mai afirmat, dezvoltarea relaţiilor dintre Consiliul Judeţean Buzău şi oficialităţile din Spania, dar mai ales din Țara Bascilor, are la bază stabilirea unor schimburi de experienţă în mai multe domenii. Unul dintre ele se referă la organizarea şi promovarea participării comune la manifestări spor­tive, în special pentru juniori. Mulţumesc Consulatului General al României la Bilbao şi Clubului organizator pentru că au făcut posibilă organizarea acestui proiect comun”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

În perioada în care s-au aflat în Țara Bascilor, elevii au vizitat Stadionul San Mames al Clubului Athletic Bilbao şi Consulatul General al Ro­mâniei la Bilbao, unde au fost prezenţi şi Cristian Ganea, jucător Athletic Bilbao, Jose Angel Corres Abasaolo, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din Bilbao, şi Xavier Basanex, director general Bilbao Exhibition Center.

loading...
error: Content is protected !!