ActualitateCulturăFără categorie

Israelul în 80 de imagini la Muzeul Județean Buzău

Așa cum ne-a obișnuit la ultimele ediții, mai exact la ultimele patru ediții ale evenimentului „Noaptea Muzeelor” – un eveniment cultural anual -, Muzeul Județean Buzău realizează și de această dată o expoziție  pe care o dedică unui alt stat.

Astfel, pe 14 mai, la Noaptea Muzeelor, una dintre expozițiile în premieră organizate de Muzeul Județean Buzău va fi cea dedicată Israelului și va fi vernisată începând cu ora 19.00. Este o expoziție temporară de fotografie intitulată  „Israel – File din natură”, și reprezintă o acțiune realizată de instituția buzoiană de cultură în cadrul programului anual „Escapadă culturală internațională nocturnă”. Expoziția cuprinde 80 de exponate și este organizată în parteneriat cu Ambasada Statului Israel și cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

„Prin acest program, care anul acesta a ajuns la ediția a IV-a, ne-am propus să aducem în atenție un  alt stat, o altă regiune despre care știm că suscită interesul turiștilor români și în special al turiștilor buzoieni. Este o expoziție panotată, o expoziție care prezintă  peisaje istorice, peisaje naturale, o carte de vizită a Israelului în fața turiștilor sau celor care nu s-au decis unde vor dori să își facă următoarea vacanță. Sunt 80 de panouri de dimensiuni 70/50”, spune directorul Muzeului județean, Daniel Costache.

Reamintim faptul că anul trecut, Escapada Culturală Internațională Nocturnă – care are drept scop, promovarea în rândul buzoienilor a valorilor culturale, istorice și a monumentelor naturale ale altor state -, i-a apropiat pe buzoieni de cultura statului Peru. Prin intermediul unei expoziții organizate în parteneriat cu Ambasada Statului Peru în România, buzoienii au luat contact cu una dintre cele mai misterioase și interesante culturi precolumbiene, prezentată sub forma unei serii de fotografii de mari dimensiuni, care vor prezenta sistemul de drumuri incașe (Qhapaq Ñan), o rețea impresionantă de peste 40.000 km ce se întinde astăzi în Peru, Ecuador, Columbia, Bolivia, Chile și Argentina.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker