vineri, 16 aprilie 2021

Irina Fodor, sfaturi pentru mămicile care merg să cumpere haine pentru noul an școlar

Cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar, părinții au intrat în febra cumpă­răturilor. Nici vedetele nu fac excepție, confruntându-se cu probleme în a alege garderoba potrivită, care să mai fie și pe gustul celor mici. Este și cazul buzoiencei Irina Fodor, co-prezentatoarea de la Vocea României și soția lui Răzvan Fodor. Buzoianca, acum în postura de mămică, își amintește de „conflictul dintre generații” care se declanșa pe vremea când mama sa mergea să îi cumpere haine pentru școală. „Atunci să te ții conflict între generații prin toate magazinele! Numai cu fundul de pământ nu mă dădeam, în rest, le făceam pe toate! Dar mama era neînduplecată!”, a scris buzoianca pe blogul sau.

Reguli „moștenite” de la mama ei

Din poziția de mamă, Irina vede acum lucrurile altfel, îi dă dreptate mamei sale și oferă actualilor părinți câteva sfaturi des­pre cum să cumpere haine pentru un nou an școlar.

Prima regulă: nu îi cumpăra haine în culori stridente niciodată. „Eu puneam de obicei ochii pe câte un tricou verde fosforescent sau portocaliu ca alea de le poartă domnii de la Drumuri și Poduri. Așa mi se părea mie că o să rup gura târgului la începerea școlii. Bine, prin căpuțul meu micuț nu îmi trecea gândul că toată atenția profesorilor o să fie îndreptată asupra mea, și nu în sensul bun, iar asta avea să îmi aducă mari belele dacă mă gândeam să scot vreo copiuță de sub bancă la chimie, să zicem. Bine, nici mama nu cred că se gândea la asta, ci își dorea să nu umble copilul ei ca o discotecă ambulantă prin lume. Asta cred că a fost prima lecție de eleganță pe care mi-a dat-o: că nuanțele blânde scot în ­evi­dență feminitatea și ino­cența”, scrie buzoianca.

„Putea să fie făcută și dintr-un sac de rafie, că pe aia o voiam”    

Regula număr 2 a Irinei, „moștenită” de la mama ei, este: alegerea unor materiale de calitate. „Numărul doi pe <To Do List>-ul mamei era să îmi găsească materiale rezistente, din fibră naturală și plăcute la contactul cu pielea. Eu, dacă o bluză avea printul ăla la modă, sau un mesaj cu care credeam că atrag atenția vreunui băiat pe care îl plăceam, putea să fie făcută și dintr-un sac de rafie, că pe aia o voiam. Asta, recunosc, se întâmplă și în cazul Dianei și mă străduiesc cu greu să îi explic că îți e greu să mai simți vreo urmă de confort dacă tricoul te scarpină la subțioară ca o perie de sârmă. Rezolvăm cu greu, dar rezolvăm până la urmă”, mai scrie buzoianca.

Un alt sfat dat de Irina Fodor mămicilor este de a le cumpăra copiilor haine pentru școală la prețuri decente. „Mă rog, eu nu mă încadrez prea bine aici, dar încerc. Oricum, plaja de alegeri e așa de mare, că găsești până la urma o ­varian­tă bună și pentru buget. Acum, mai avem și noi, ai casei, regulile noastre: Fodorică ține foarte tare să se simtă comod în hainele lui și să se îmbrace colorat, că îi face bine la psihic, iar eu… țin să adaug câte un articol nou la garderobă cu fiecare ocazie posibilă. Tot pentru psihic. În altă ordine de idei, recunosc că mă uit cu jind în curțile altora, de prin alte țări cu tradiție în ce privește eleganța vestimentară. Noi nu cred că suntem acolo, nu încă”, a mai scris vedeta.

loading...