vineri, 16 aprilie 2021

Irina Fodor, despre copilăria petrecută la Cozieni și Brădeanu: „Am avut o copilărie ca în poveștile lui Ion Creangă: cu genunchi zdreliți și bălăceli prin te miri ce pârâiașe”

Buzoianca Irina Fodor poate fi exemplul perfect de femeie de succes, are o carieră și o viață personală perfecte. Buzoianca este căsă­torită cu artistul Răzvan Fodor, au o fetiță, pe nume Diana, o poveste de dragoste frumoasă și pmulte planuri. Irina este jurnalist de profesie și a devenit prezentator TV la „Vocea României“, cunoscutul show de la Pro TV. E o frumusețe de fată și o bucurie de om, modestă și senină.

În cadrul unui interviu pentru revista „Femeia”, acordat săptămâna trecută, Irina își aduce aminte că majoritatea vacanțelor școlare le petrecea fie la deal, la bunica din partea tatălui, în satul Pietraru din comuna Cozieni, fie mai la șes, la bunica din partea mamei, în comuna Brădeanu.

„Gustul ăla bun de mâncare făcută de bunici”

„Am avut o copilărie ca în poveștile lui Ion Creangă: cu genunchi zdreliți, cu ulițe pline de copii, cu ogradă plină de ­ani­male, cu bălăceli prin te miri ce pârâiașe, cu gustul ăla bun de mâncare făcută de bunici, de mătuși sau de mama. Am fost un copil fericit, curios și ene­rgic. Am avut dintotdeauna o curiozitate nativă, care m-a ajutat mult în școală. Voiam să știu, așa că unele lucruri le prindeam din zbor, cum se zice. Am fost un elev cu ușoare accente de <toceală>, dar, cu toate astea, nu unul de zece pe linie. Eram bună la activitățile fizice și am fost la vocea întâi în corul școlii până la 14 ani. Cel mai mult mi-a plăcut totuși limba română, pentru că de mică am fost pasionată de povești și am avut talent la scris. A fost o materie la care niciodată nu am simțit că mi-e greu”, a declarat Irina.

 Va face echipă cu Pavel Bartoș la Vocea României

Cât despre timpul liber dedicat propriei persoane, Irina subliniază că nu este mult, dar există. Între filmările pentru emisiuni, programul cu copiii și timpul cu soțul, Irina recunoaște că mai are mici pauze pentru întâlnirile cu fetele sau pentru o carte bună ori un serial de comedie.

„Am întâlniri doar ale mele cu prietenele, momente în care citesc o carte pe care mi-o doream de mult (de obicei, noaptea se întâmplă asta) și mai prind din când în când câteva episoade dintr-un serial de comedie pe care îl urmăresc. Asta cu timpul… când ai o familie, timpul tău devine timpul cu ei, de fapt, pentru că se creează un tot greu de separat, iar mie îmi place asta, mă echilibrează”, a mai completat buzoianca pe care o vom vedea și anul acesta în echipa de la Vocea României.

Pentru ea, vestea că va prezenta alături de Pavel Bartoș „Vocea României“ a fost printre cele mai bune primite, profesional vorbind. Debutul la emisiune a fost plin de emoții, dar a reușit să treacă peste. Liveurile, pe de altă parte, sunt o etapă cople­șitoare. „E o bucurie să fiu alături de ei în culise, acolo primesc informațiile la cald și <citesc> primele reacții după prestația pe scenă. Încerc să glumesc cu ei, să-i <scutur> de emoții și să-i pregătesc pentru urmă­toarea etapă. Până acum, cred că am reușit să ofer un umăr pe care să-și verse lacrimile dacă s-au simțit copleșiți, dar și să mă bucur din toată inima pentru succesul lor. Sunt oameni pasionați, talentați și muncitori, pe care instinctiv îți vine să-i încurajezi, să-i susții și să-i respecți”, a mai declarat Irina.

loading...