Fără categorie

Ionela Dobrică: „PNL a transformat audierile propriilor miniştri într-un circ ieftin”

Partidul Naţional Liberal a realizat în ultimele zile o adevărată mascaradă, devenind prima formaţiune politică ai cărei miniştri nu-şi doresc voturi în Parlament, forţând limitele constituţionale cu un singur scop, acela de a organiza alegeri anticipate pentru a ascunde faptul că nu vor dubla niciodată alocaţiile şi nici nu vor creşte punctul de pensie din septembrie, aşa cum este prevăzut în lege, susţine, într-un comunicat de presă, deputatul social-democrat de Buzău Ionela Dobrică.

„Din spectacolul de la audierile miniştrilor PNL nu a lipsit nimic: am putut observa liberali care recunosc că au acceptat amendamente ce nu erau în interesul românilor şi liberali care conduc Ministerul Educaţiei, deci care ar trebui să fie împotriva copiatului, dar care folosesc fiţuici pasate pe sub mână pentru a răspunde la întrebări. Nu au lipsit nici liberalii care, plictisiţi de prestaţia propriilor colegi, au adormit în fotolii”, declară Ionela Dobrică.

Potrivit planurilor PNL, audierile miniştrilor erau o simplă formalitate ce trebuia îndeplinită pentru declanşarea alegerilor anticipate, mai spune deputatul buzoian, care este de părere că, din păcate pentru liberali, miniştrii Guvernului Orban II nu şi-au putut ascunde amatorismul, slaba pregătire şi chiar acţiunile ilegale întreprinse la Palatul Victoria, în numai trei luni de la preluarea ministerelor. „În tot acest circ creat de PNL în ultimele zile, miniştrii cabinetului Orban II au încercat un mers pe sârmă riscant care nu le-a ieşit. Aşa am aflat, spre exemplu, că Florin Cîţu a încercat să cumpere bună­voinţa colegilor din USR acceptân­du-le în trecut amendamente care nu erau în interesul românilor, după cum el însuşi a declarat. Într-o ţară în care onoarea înseamnă ceva, această declaraţie trebuia urmată de un singur gest: demisia. Nu ne aşteptăm totuşi de la Florin Cîţu la o asemenea hotărâre care să demonstreze demnitate. Ne aşteptăm în schimb ca acest circ să continue, iar în aceste condiţii PSD este obli­gat să apere interesul românilor pentru că actualul guvern a recunoscut faptul că interesul românilor nu reprezintă o prioritate”, mai spune Ionela Dobrică, deputatul PSD de Buzău, care mai adaugă faptul că formaţiunea sa politică „va continua să se lupte în Parlament cu partidul unui preşedinte de ţară care nu îşi doreşte altceva decât să acapareze întreaga putere fără să ţină cont de costurile pe care le vor plăti toţi românii”.

Articole similare