luni, 25 mai 2020

Investitorii pot depune din 10 septembrie cererile pentru schema de ajutor de stat

Investitorii pot depune cereri de finanţare prin schema de ajutor de stat 807/2014 de luni, 10 septembrie, a anunţat Ministerul Finanţelor Publice. Bugetul alocat schemei în acest an pentru emiterea de acorduri pentru finanţare cu plată în perioada 2019-2021 este de 614 milioane lei.

„Bugetul de 614 milioane de lei reprezintă prima alocare bugetară din anul 2018 din bugetul schemei de ajutor de stat neutilizat până în anul 2018 în valoare de 1,8 miliarde lei”, se precizează într-un comunicat de presă al ministerului. Reprezentanţii Finanţelor nu au menţionat numărul de companii sau de proiecte care ar putea fi finanţat prin această schemă.

Iniţial, Guvernul a anunţat deschiderea schemei de ajutor de stat începând cu data de 27 august 2018, luând în considerare că până la această dată ordonanţa de rectificare a legii bugetului de stat era deja intrată în vigoare, potrivit documentului de presă al MFP. „Am modificat această schemă de ajutor de stat, pentru că ne dorim să aibă efect multiplicator în economie, prin antrenarea în mare parte a unor investiţii sau unor parteneri la nivel local. Fac apel la preşedintele României să aibă deschiderea necesară faţă de o temă atât de importantă: atragerea de investiţii”, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, citat de „Mediafax“.

Cererile de acord pentru finanţare, însoţite de documentele justificative, se transmit la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice. Aceste cereri se analizează şi se soluţionează în ordinea înregistrării şi în limita creditelor de angajament şi bugetare aprobate prin legile bugetare anuale.

Ministerul Finanţelor Publice va publica pe site-ul său, săp­tămânal, lista cererilor de acord pentru finanţare depuse şi stadiul analizei acestora, respectiv „în analiză“, „s-a emis acord“, „s-a emis scrisoare de respingere“, „în aşteptare“, după caz. Cererile de acord pentru finanţare nesoluţionate până la data epuizării creditelor de angajament şi bugetare aprobate prin legile bugetare anuale se restituie întreprinderilor.

„În cazul în care în urma evaluării se emit scrisori de respingere a cererilor de acord pentru finanţare, şi astfel rămân disponibile credite de angajament şi bugetare, cererile de acord pentru finanţare rămase în aşteptare, care nu au făcut obiectul evaluării din cauza faptului că ajutorul solicitat depăşea bugetul alocat, se vor analiza în ordinea înregistrării. Pentru Cererile de acord pentru finanţare, aflate iniţial în aşteptare, termenele de analiză/soluţionare prevăzute de actul normativ vor curge de la data publicării pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice a listei săptămânale a cererilor depuse”, se explică în comunicatul de presă al Finanţelor.

Toate informaţiile privind condiţiile care trebuie îndeplinite în vederea obţinerii finanţării şi modul de completare a documentelor necesare se regăsesc la secţiunea Ajutor de stat – H.G. nr. 807/2014. |n plus, orice întrebări, sesizări şi solicitări de clarificări referitoare la prevederile acestui mecanism de finanţare pot fi adresate prin intermediul platformei dedicate, aflată la dispoziţia operatorilor economici pe site-ul MFP, susţin reprezentanţii ministerului

loading...
error: Content is protected !!