vineri, 03 iulie 2020

Investiţii de amploare la Spitalul Judeţean Buzău

Joi, 19 iulie,  în cadrul unei conferinţe de presă preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu împreună cu ­ma­­nagerul Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian, au anunţat demararea, în circa 45 de zile, a lucrărilor la blocul operator din unitatea spitalicească buzoiană.  Cu această ocazie au fost anunţate însă şi alte planuri ce privesc mo­der­nizarea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ .

Este vorba des­pre moder­nizarea cu bani europeni a Unităţii de Primiri Urgenţe a aceleiaşi instituţii, precum şi intenţia ca, în cel mult doi ani, să se înfiinţeze la Buzău o Secţie de Neurochirurgie. ,,Pentru o asemenea investiţie trebuie să colaborăm. Este un lucru bun. S-au mai făcut şi alte investiţii în infrastructura medi­cală. S-a dat drumul la Secţia exterioară Pârscov. Mai avem şi alte proiecte în derulare, precum reabilitarea şi extinderea UPU pe fonduri europene şi reabilitare la secţia exterioară dermatologie. Cu această ocazie s-au dat asigurări că pacienţii nu vor avea de suferit pe perioada lucrărilor. În Spitalul Judeţean este activitate specifică, se lucrează cu bolnavi şi, chiar dacă vom face reabilitare a blocului operator, actul medical nu trebuie să aibă de suferit, iar activitatea va continua în parametri normali”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Se va lucra în două ture

Managerul Spitalulu Judeţean Buzău, Claudiu Damian a mulţumit preşedintelui CJ şi consilierilor care au făcut posibilă semnarea acestui contract pentru reabilitarea blocului operator. ,,Această reabilitare a blocului operator este aşteptată de foarte mult timp de cadrele medicale pentru a lucra în condiţii deosebite, cât şi de către pacienţii din Spitalui Judeţean, care vor veni de aici încolo. O să fie o perioadă foarte dificilă pentru personalul din Spitalul Judeţean şi pentru mine, pentru că din opt săli care sunt în blocul operator se vor face şapte săli moder­ne, de ultimă generaţie, atât ca infrastructură, cât şi ca dotare. Pentru a putea începe lucrările, împreună cu compartimentele tehnice din Spitalul Judeţean am decis că trebuie să relocăm trei săli, pe care le-am pregătit de la începutul licitaţiei şi vom lucra în ture. M-am consultat cu medicii şi personalul pe secţiile cu specific chirurgical şi am hotărât că vor fi două ture de dimineaţă la 8 până la 13, cu pauză de o oră, după care de la 14 la 19. Trebuie să nu oprim tratarea pacienţilor. Tebuie să nu aibă nimeni de sufe­rit şi vom duce la bun sfârşit, aşa cum am dus toate  toate investiţiile – aşa cum a spus domnul preşedinte-, respectiv în 2016 deschiderea maternităţii, în 2017, secţia exterioară Pârscov şi acum blocul operator, şi, , în paralel,  în 2019 vor fi cele două  lucrări: extinderea secţiei de primiri urgenţe şi secţia dermatovenerice”, a declarat managerul Spitalului Judeţean, Claudiu Damian.

Lucrările la blocul operator se vor realiza prin investiţie proprie a Consiliului Judeţean Buzău, dar se are în vedere nu numai reabilitarea spaţiilor, ci şi investiţii în aparatură medicală, investiţii care se vor face şi cu fonduri europene. ,,Licitaţia pe aparatura medicală specifică este în curs de desfăşurare.  Blocul operator va fi reabilitat din punct de vedere al construcţiei.  Lucrarea va dura 12 luni, la sfârşitul anului viitor. Spitalul Judeţean  va beneficia de acest bloc operator la standarde europene”, a mai declarat preşedintele CJ Petre Emanoil Neagu.

Unitatea Primiri Urgenţe şi înfiinţarea unei secţii de Neurochirurgie, alte două proiecte în lucru

Un proiect pentru secţia Pri­miri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău este deja depus şi sunt planuri ca în următorii doi ani să se înfiinţeze la cea mai mare unitate me­di­cală din judeţ şi o secţie de neurochirurgie.

„Pentru secţia exterioară UPU este depus proiectul şi va fi făcută pe fonduri europene. Am aplicat pentru reabilitare, extindere modernizare, atît din punct  de vedere al construcţiei, cât şi al aparaturii medicale; valoarea banilor investiţiei, pe care o să-i primim de la Uniunea Europeană este de 1,5 ­mi­lioane euro“. Acesta este standardul negociat de România cu Uniunea Europeană, iar diferenţa, pentru că proiectul este de mai mare anvergură, de aproximativ 1,5 milioane euro, este din surse proprii ale Consiliului Judeţean.“ Cu acest din urmă proiect pentru UPU, Consili­ul Judeţean se află în perioada de evaluare. ,,Proiectul este eligibil, dar lucrările vor începe în primăvara anului viitor. Eu estimez că anului viitor vom începe lucrăile de extindere şi reabilitare a UPU. Este un prtogram naţio­nal pentru mai multe spitale judeţene pe acest segment al spitalelor judeţeme. Suntem în proiect agreat cu 21-22 de spitale de urgenţă din  România. Dar valoarea banilor pe care o să-I primim este de 1,5 ­mi­lioane euro”, a precizat preşedintele CJ.

 

loading...
error: Content is protected !!